Neile, kes arvavad, et lilled pulmades on ameerikalik priiskamine, tuleb valmistada pettumus, kuna juba aegade algusest peale on pulmades kasutatud ürte, mis oma aroomiga pidid eemale hoidma kurje vaime. On maid, kus tavaks segada lilli ja söödavaid ürte pruudikimpu.

Hakates valima sobivat lillepoodi või floristi, tuleks kuulata teiste soovitusi või küsida nõu asjatundjatelt. Oluline on, et florist teeks Sinuga koostööd ja arendaks edasi Sinu ideid ja mõtteid. Julgelt võib lilleseadja juurde minnes võtta kaasa pilte või väljalõikeid ajalehtedest, sellest on palju abi Sinu ideede mõistmisel.

Pruudikimp on on pruudi tähtsaim kaunistus ja selle võimalused piirduvad ainult lillede kättesaadavuse, lilleseadja oskuste ja Sinu fantaasiaga. Räägi lilleseadjaga, mida Sa oma kimbuga tahad saavutada, kas traditsionaalsust, originaalsust või lihtsalt trendikust. Peale seda võid hakata võimalusi piirama oma rahaliste võimalustega.

Lillede värvivalikul tuleks arvesse võtta Sinu oma maitse, aastaaeg, rahalised võimalused ja ka tseremoonia ning peosaali õhkkond. Näiteks talvepulmades koos küünlavalgusega sügavpunased roosid ühendatud rikkaliku rohelisega loovad kuningliku õhkkonna. Kaasaegse restorani taas saab väga kauniks, kui vaasidesse on asetatud rikkalikult ühevärvilisi lilli. Soovitatav oleks püsida paari-kolme erineva lilleliigi ja paari põhivärvi juures, et mitte ajada kõike liiga kirjuks.

Esimene emotsioon peopaigas on väga oluline ja seda on lihtne tekitada lilledega. Alustada võib julgelt uste juurde „lillevärava“ rajamisega. Külalisteraamatu laud, kingilaud, tordilaud ja pruutpaari laud võiksid olla sobivad kohad lillekaunistustele. Eelarvest sõltub väga palju, kui palju saab peosaali kaunistamise peale kulutada.

Ei ole kohustuslik panna lilleseaded igale lauale, head asetused ja erinevad seadete kõrgused annavad tunde, et lilli on palju, kuigi tegelikult nii ei olegi.

Loe lisaks: