Pruutkleidi valiku a ja o on pöörata tähelepanu oma kehatüübile — kõige suurem ämber, millesse saad astuda, on valida kleit, mis toob välja sinu figuuri nõrgemad küljed. Teiselt poolt: sul võib olla väga lihtne kleit, aga kui see rõhutab sinu parimaid omadusi, võid sellegipoolest vastupandamatu välja näha. Vaatame järele, milline lõige sobib millisele kehatüübile.

Liivakellafiguur

Ilusate kurvidega naised, kellel on proportsioonis üla- ja alakeha ning peenike piht, võiksid mõelda merineitsilõike peale. See rõhutab nende kurve ja toob kõik ilusad küljed esile. Samuti on madala vöökohaga kleit suurepärane võimalus rõhutada taljet ja tõmmata sinna tähelepanu mõne põneva detailiga. Siiski ei tasu kroogete ja kihtidega liiale minna.

Õunakujuline keha

Naistel, kelle kehatüübi iseloomustamiseks sobib kõige paremini õun, on tavaliselt täidlased rinnad ja puusad ning natuke kõhtu. Seega on sellisele pruudile ideaalne kleit, mis peidab probleemid kõhupiirkonnas ja rõhutab rohkem ülakeha. Materjalidest sobivad hästi taft ja satään.

Pirnikujuline keha

Sellise kehatüübiga naistel on tavaliselt väikesed rinnad ja õlad ning täidlased puusad. Nad näevad suurepärased välja A-lõikega kleitides, sest selline lõige peidab laiad puusad. Soovitatav on lisada kleidi ülaosale tekstuurilisi detaile, et tuua sinna rohkem volüümi ja viia sellega kogu keha proportsioonid rohkem tasakaalu.

V-tüüpi figuur ehk tagurpidi kolmnurk

Kui sul on laiemapoolsem ülakeha, aga kitsad puusad, on ülioluline valida õige dekoltee. Õlapaelteta kleit pole sellisel juhul kindlasti hea mõte. Laiaõlgsetele sobivad hästi näiteks V-kaeluse ja varrukatega kleidid. Selleks et viia keha proportsiooni, tasub pöörata tähelepanu seelikuosa kohevusele.

Ristkülikukujuline keha

Pruut, kelle õlad, keskkoht ja puusad on enam-vähem samas laiuses, peaks valima kleidi, mis aitab rõhutada soovitud kurve. Selleks oleks hea lisada kleidile elemente, mis toovad esile rinna ja puusad ning jätavad mulje liivakellafiguurist. Ideaalne valik on näiteks klassikaline ballikleit.

Lühikesed pruudid

Lühikeste pruutide seljas on efektsed kõrge vöökohaga kleidid, sest need muudavad jalad visuaalselt pikemaks. Vältida tasub aga ballikleite ja teisi liiga kohevaid valikuid.

Pikad pruudid

Pikkadele pruutidele on märksa rohkem valikuid, sest nende seljas näeb pea kõik kena välja. Sobivad nii langevad kui ka merineitsikleidid. Valikust võiks aga maha kriipsutada kõrge vöökohaga kleidid, sest nendega võib pikk naisterahvas näida liiga pikk.

Pluss-suuruses pruudid

Suurematele naistele sobivad hästi korsettkleidid, mis aitavad keha vormida. Tähelepanu tasub pöörata A-lõikele.

Mida värvi valikul tähele panna?

Pulmakleidi valikul on väga oluline arvestada ka oma nahavärviga. Uskuge või mitte, aga kõik pruudid ei näe lumivalges head välja. Teinekord tasub kaaluda valge erinevaid varjundeid:

  • lumivalge — säravaim valge;
  • naturaalne valge — väikese varjundiga säravvalge toon;
  • elevandiluuvärv – kollase alatooniga valge. Teinekord kutsutakse seda ka kreemjaks;
  • šampanjavärv – roosa ja kuldsete alatoonidega valge;
  • ekrüüvärv — tumedam versioon elevandiluutoonist. Väga lähedane beežile värvile.

Hele nahk

Väga heleda nahaga naised võiksid otsustada elevandiluukarva kleidi kasuks. Traditsioonilise säravvalge kleidiga võivad nad pulmafotodel liiga kahvatud näida. Kleidi kollakas varjund lisab jumele mõnusat soojust.

Oliivikarva nahk

Naised, kelle nahk on oliivikarva, näevad hämmastavad välja roosa alatooniga valgetes kleitides.

Keskmine jume

Keskmise jumega naised löövad särama kreemjates ja elevandiluukarva valgetes toonides. Kui sinu enda nahatoonis on aga kollast alatooni, otsusta pigem traditsioonilise valge kasuks.

Tume nahk

Tumedanahalistel neidudel on märksa laiem valik — neile sobib pea iga toon. Küll aga on targem vältida kollaka alatooniga valget kleiti.

Mis on aga need reeglid, mis aitaksid mehel õige ülikonna valida?

Ülikond peab välja nägema esinduslik

Kõige olulisem on, et riietus sobiks pulmapaiga ja seal valitseva üldise meeleoluga. Näiteks kui teie pulmad on päeval ja õues, võite tõepoolest võtta pisut vabamalt ja kanda midagi veidi argisemat — näiteks heledamat värvi ülikonda. Juhul kui üritus toimub õhtul ballisaalis või uhkes hotellis, võiks ülikond või frakk siiski tume olla.

Riietus peab olema kooskõlas partneriga

Olgugi et peigmees ei pruugi täpselt teada, mida pruut kannab, võiks ta olla kindel, et nad sobivad partneriga stiililt kokku. Kui pruudi kleit on ballistiilis, ei taha ta vast kerget linast ülikonda kanda — sinna kõrvale sobib paremini klassikaline must frakk. Maalähedase pitsikleidiga sobib hästi pruunikas ülikond, samas kui šiki klieidi kõrvale sobib kaaslaseks kitsa lõikega hall ülikond.

Määravaks saab kehatüüp

Nii nagu naistel, kehtib ka meestel reegel, et kõige alus on ikkagi riietuda vastavalt oma kehatüübile. Kui mees on pikk ja peenike, sobib talle enamik frakke ja ülikondi. Selleks et näida visuaalselt saledam, proovige pintsakut, mis oleks taljest pisut kitsam — seejuures on siiski oluline jälgida, et ülikond ise vastaks kandja suurusele.

Ülikond peab seljas hästi istuma

Mis seal salata, ka kõige kallim frakk näeb kohutav välja, kui pole seljas mugav. Pintsak peaks võimaldama teil vabalt ringi liikuda — just seepärast kuluvad nüüd proovikabiinis ära kõiksugu keerutused ja käetõsted. Peate ju veenduma, et valitud ülikond jätab teile ikkagi võimaluse pulmapäeval oma tantsuoskusi demonstreerida. Peegli ees keereldes tasub jälgida järgnevatki:

  • särgivarrukas peaks pintsaku varrukast paar sentimeetrit pikem olema, et mansetti oleks näha;
  • pintsaku alumine serv peaks katma istmiku ja lõhik seljal ei tohiks liialt turritada — kui see juhtub, on pintsak liiga kitsas;
  • püksid peaksid mugavad olema nii seistes kui ka istudes ja võiksid katta jalanõudest umbes ühe kolmandiku;
  • pintsaku õlapadjad peaksid lõppema seal, kus õladki.


Allikas: thebestweddingdresses.com, theknot.com