Koha peal palusimegi kirikuõpetajal veel täpsemalt ja põhjalikumalt erinevatest varasuhete põhimõtetest rääkida, et olla veelgi rohkem teadlikum selles valdkonnas ja valida meile just kõige sobivam. Kuid kahtlust siin tegelikult polnud, et meie valikuks jääb ühisvara ja mingit muud varianti siin kaaluda ei olnudki. See oli meie kindel soov ja tahe.

Abieluvaralepingut kui sellist me ka ei poolda. Sellisele otsusele jõudmiseks peab läbi mõtlema kindlasti väga palju erinevaid aspekte ja aru saama väga täpselt selle tähendusest. Kui abieluvaralepingust üleüldse mõelda ja rääkida enne abiellumist, siis meie arvates tekitab see pigem negatiivseid mõtteid, emotsioone ja samal ajal peab välja selgitama, mille jaoks täpsemalt selline leping üldse vajalik oleks ja kellele.

„Mis saab siis kui me peaksime lahutama?“, „Kellele jääb maja, auto, suvila mere ääres ja aiatraktor?“ Sellisel juhul jäävad sellised küsimused esitamata, sest kõik on eelnevalt punkt punkti haaval kirja pandud ja vaielda ei ole hiljem kellelgi millegi üle.

Kuid meie meelest tähendab abieluvaraleping teineteise mitteaustamist, usalduse puudust ja suuremat kartust suhtes läbikukkumisele. Abielu on meie mõistes kahe inimese vaheline suhe, kus jagatakse ühiseid eesmärke ja väärtusi ning toob kaasa teatud õigusi ja kohustusi, mis panebki meid veelgi rohkem pingutama.

Kindlasti on abieluvaraleping väga suure tähtsusega nendele inimestele, kes on oma elu jooksul suutnud piisavalt palju raha teeninud ning kes omab oluliselt rohkem vara kui seda tema tulevane abikaasa. Võimalik, et sellel inimesel on olnud negatiivseid või halbu kogemusi teise või teiste eelnevate abieludega, kus suhe ei õnnestunud nii nagu seda oli loodetud ja abielu lõppedes on olnud sellel traagilisemad tagajärjed, kui seda oli oodatud. Täpselt pole kuskile reegleid kirjutatud või paika pandud, millistel juhtudel inimesed abieluvaralepingu kasuks otsustavad, kuid kindel on see, et see on iga paari ja inimese vaba tahe. Kui nad arvavad, et selle lisa-lepinguga suudetakse „midagi kokku hoida“, siis selline variant neile ka väga hästi sobib.

Meie jaoks on eelkõige oluline olla suhtes ja tulevases abielus võrdsed ja armastavad inimesed, kes nii kergelt alla ei anna! Aastaid tagasi, kui me abielust üldse esimest korda juttu tegime, ka siis olime veendunud, et meie varasuhteks jääb abielludes ühisvara. Mis olekski nagu väike lisa või ekstra abiellumise juures. Sest abielludes võtavad ju inimesed vastu väga tähtsa otsuse ja kanda suure vastutuse, mis mõjutab neid elu lõpuni. Sest, kes on öelnud, et abielu lihtne on! Selles ongi oma võlu ja ilu.