Pulmapeo üheks viimaseks pärliks on enne keskööd toimuv ilutulestikušõu.

Eestis on mitmeid häid firmasid, kes pakuvad kvaliteetteenuseid. Näiteks Ruf Ilutulestikud, Hansa Ilutulestikud, Triplex Eesti OÜ.

Minu viimaste aastate koostööpartner on olnud Triplex. Firma ühe juhi, Herki Heili abiga ja teadmiste baasil on ka see artikkel kokku pandud. Kõikidel Triplexi laiatarbe pürotehnilistel toodetel on CE-märgis. CE-märgis tagab toote, mis vastab EL-i õigusaktide nõuetele vaba liikumise Euroopa turul ja see on toote nõuetele vastavuse põhiline indikaator.

Kas osta ilutulestiku teenus või ilutulestiku valmistoode?

Ilutulestiku võimas helide ja värvide mäng tagab kindla peale tugeva ning üleva tunde ning nii suurema- kui väiksemamõõdulisi ilutulestiku etendusi on võimalik tellida igaks sündmuseks. Tuleb vaid aru pidada ja otsustada, kas tellida pürotehnikutelt täisteenus (hinnad algavad 500 eurost) või osta valmistoode (vahemikus 50-500eurot). Kui proffidelt tellides tuleb õigeaegselt ainult arve ära maksta, siis tulevärgi valmispaketi puhul peab noorpaar ise hankima vajaliku kooskõlastuse omavalitsusega ning teavitama päästeametit ja politseid, kui saluute lastakse asulas või tiheasustusalal. Ilutulestikku kooskõlastama minnes arvestage, et paljud ametnikud võivad olla puhkusel ja mõistlik on sellega tegeleda aegsasti ehk kuu enne tähtaega. Ka tuleb silmas pidada, et paljude omavalitsuste territooriumil algab öörahu kella üheteistkümnest õhtul ning seega ei lubata saluute lasta keskööl. Küsige kindlasti järele. Ilutulestiku teema võib asendada õues maja ees küünlamerega, mis põleb ca 6-8h ja annab väikese eelarvega tekitada vägagi harda õhtuse/õise meelelolu.Või siis kuumaõhupallidega soovide õhkulaskmine, mis on hea ilma korral vägagi harras ettevõtmine, aga siinkohal peab kindlasti varem nõu pidama kas ilutulestiku firmaga, kes seda teostab või pulmakorraldajaga, kellel on kogemused, kuidas võiks seda ohutult teha.

Mida pidada silmas ilutulestiku valimisel

Kohtudes noorpaaridega on jäänud kõlama, et nende sõpradel, kelle pulmas nad käisid, oli kõige nõrgemaks lüliks just ilutulestik, mis kestis küll pikalt, aga polnud eriti vaadeldav. Ilutulestik peab olema ikka nii võimas, et raputab keskööl kõik pulmalised uuesti ärksaks ja pühib härrastelt viimsegi väsimuse ning toob daamidele pisara palgele.

Ilutulestiku pikkusest on kordi olulisem ilutulestiku tihedus ja ülesehitus. See tähendab, et kaetud oleksid kõik tasapinnad ja ilutulestik oleks tasakaalus.

Esmalt tuleb arvesse võtta ilutulestiku ülesehitust, seejärel laskude tihedust. Mis intervalliga ja kui palju korraga (millistes suundades) tähepomme taevasse lendab. Seejärel tuleks üle vaadata tähepommide kaliiber. Mida suurema kaliibriga tähepommid, seda võimsam ilutulestik (pürotehnilist ainet ühe tähepommi kohta vastavalt rohkem). Samas on tähepommide kaliiber pöördvõrdeline ilutulestiku kõrgusega. Mida suuremad tähepommid, seda kõrgem tulestik.

Kogenud pürotehnikud võtavad projekti tehes arvesse just neid parameetreid.

Kui projekt on üles ehitatud kuuele minutile korralikule tulestikule, siis sama projekti on võimalik teostada (venitada) ka 12 minutiga. Kuid see pole enam intensiivne ja emotsioone pakkuv tulestik vaid hõre tooteesitlus. See omakorda põhjustab kliendi rahulolematuse, kuigi ta ise soovis võimalikult kaua kestvat tulestikku ja tegi valiku selle järgi.

Klient peaks tellides usaldama pürotehnikuid, kes on aastaid projekte koostanud ja ilutulestikke teostanud.

Kui Teile saadetud projekt tundub Teile liialt lühike, siis arvestage eelkõige, kui palju olete nõus raha lisama, et sama tihedusega ilutulestikku pikemalt nautida. Kui soovite eelarvet suurendamata tulestikku pikendada, siis kannatab kvaliteet.

Kuidas ja milliseid ilutulestiku tooteid valides saab oma pulmapidu elavdada?

Registreerimisele järgnev

Kui abielu on registreeritud ning pulmapaar valmis hoonest esimest korda avalikkuse ette astuma, siis saabub hetk, mida on võimalik rõhutada ning veelgi kaunimaks muuta. Suurepäraselt sobivad selleks konfetid ja serpentiinid, mis katavad noorpaari kauni värvikireva paberisajuga. Noorpaari ümbrus kattub tuhandete langevate helvestega, mis värvilisi lilleõisi meenutavad.

Pruudi neiupõlvenime rituaal

Laialt levinud kombe kohaselt loobub pruut peale abiellumist neiupõlvenimest. Pruudi neiupõlvenime kaotamiseks kasutame efektset vanaaegset kahurit, millega laseme pruudi nimesedeli võimsa pauguga kõrgele taevaavarustesse, kus see plahvatab kauniks punaseks krüsanteemiks.

Vulkaanid rõhutamaks erinevaid hetki

Vulkaane saab pulmas kasutada erinevatel aegadel. Olenevalt pulmatseremoonia toimumise asukohast (näiteks Õnnepalee) võib paberkahurite kasutamine olla suhteliselt keeruline. Vulkaanidest allee teostus välitrepil kaunistab noorpaari teekonda pulmaautoni.

Pulmarongile vulkaanidest allee

Noorpaari auto saabudes süttivad mõlemal pool tee ääres kaunid hõbedased vulkaanid, mis purskavad sädemeid kuni kuue meetri kõrgusele. Vulkaanidest allee kestvus on kuni üks minut, mis annab  fotograafidele ja videomeestele võimaluse see kaunis hetk jäädvustada. NB! Noorpaari sõidutavale autojuhile tuleb eelnevalt öelda, et allee tuleb läbida teokäigul!

Torditseremoonia

Oluline sündmus pulmas on ka torditseremoonia. Selle sündmuse rõhutamiseks kasutatakse tihti tordivulkaane, mis kaunistavad torti tema pidulikul teekonnal. Vähem kasutatakse võimalust torditseremoonia kaunistamiseks sisevulkaanidega. Erinevatel pulmamajadel on selles vallas omad piirangud, mis eeldavad kokkulepet maja valdajaga.

Elav tuli

Pulmamaja ümbrus on võimalik kaunistada õueküünaldega, moodustades päevakohaseid kujundeid. Lisaks on võimalik sissekäigu juurde paigaldada lõkkealused, mis valgustavad ümbrust ja samas loovad hubase meeleolu.

Erinevad tulekirjad

Südaööl süttib pulmamaja ees õueküünalde keskel kaunis tulekiri „SÜDA” luues meeliülendava vaatepildi. Mõlemal pool südant süttivad kaunid vulkaanid täiustades tulekirja võlusid. Teine võimalus on ääristada tulekiri „SÜDA” vulkaanidest päikesekiirtega.

Ilutulestik

Ilutulestikku projekteerides arvestavad ilutulestiku firmad igati erinevate noorpaaride soovidega. Samas annavad nad omalt poolt professionaalseid soovitusi tuginedes pürotehnikute pikaajalistele kogemustele ning võttes arvesse nii peokohta kui pulma stiili.