Milles see erinevus siis täpsemalt seisneb? Igale täiskasvanule on vast selge, et mehed ja naised mõtlevad teisiti, kasutavad maakaarti risti vastupidi, orienteeruvad ning mõtlevad loogiliselt hoopis erinevalt. Mehed ja naised ON erinevad ning seda tõestavad ka arvukad uurimused ja raamatud antud teemal. Aga mehed ja naised on oluliselt erinevad ka seksuaalsuse võtmes.

Meeste erektsioon kestab keskmiselt vaid 10 minutit

Hiinas luuakse meestest ja naistest ettekujutus kui tulest ja veest. „Mehed on kui tuli — nad põlevad kiirelt ja ruttu, naised on aga kui vesi — neil on vaja aega, et keema minna, kuid tulisena püsivad nad kaua,” seletab hiina tarkusi lahti Eesti suurima jooga-ja tantrakooli Bhairava Yoga juht Moses Maimon. Inimkeeli tähendab see seda, et meestel kulub seksuaalse naudingu saamiseks vähe aega, kuid naistel kuluks aega tunduvalt rohkem. Sageli rohkem, kui mehed pakuvad. Naised nimelt vajavad pikemat eelmängu, kestvamat seksuaalvahekorda koos mitmete orgasmidega ning pärast veel hellitavat järelmängu.

Moses selgitab, et üks tuntumaid ja põhjalikumaid meeste ja naiste seksuaalsuse uuringuid on Kinsey raportid. Seal tuleb välja, et keskmine mees suudab oma erektsiooni enne seemnepurset hoida kõigest viis kuni kümme minutit. „Aga seda on vähe! Naised vajavad tunduvalt rohkem aega ja mehed ise võiksid oma naudingut samuti tunduvalt pikendada,” ütleb Moses ning lisab, et inimesed teavad üldiseid erinevusi meeste ja naiste seksuaalerinevuste kohta, kuid mitte nii täpselt, et midagi oma seksuaalelus paremaks muuta. Just siin tuleb mängu tantra, sest läbi tantristliku õpetuse on võimalik enesele teadvustada nii enda kui ka partneri seksuaalkäitumise tagamaid ning muuta seks tunduvalt paremaks, nauditavamaks ja pikemaks.

Siinkohal on aga oluline märkida, et tantra olemus ei keerle ümber seksuaalsuse, vaid tegemist on eelkõige iidse vaimse teadusega, millest vaid 5-10% tegeleb lähemalt seksuaalenergia ja intiimsusega, eesmärgiks on vaimne teadvuse areng. Naudingud sellel teel on aga kauniteks lisaboonusteks.

Mitu orgasmi seksi ajal on naisele loomulik

„Kogu universum on üks suur energia ning seksuaalenergia on neist tugevaim. Naised kannavad seksuaalenergiat endas rohkem kui mehed, mistõttu tantristlikus õpetuses puudub naistel maksimaalne aeg, kaua nad võivad armatseda,” räägib Moses ja ütleb, et tantristliku armatsemise puhul võib see kesta tund või lausa mitu. Tantras on kõige olulisem piiritu seksuaalne energia, mis lubab naistel ja mehel kogeda taevalikke naudinguid. Seda aga vaid siis, kui mees on piisavalt teadlik tantristlikest oskustest, pühendunud oma partnerile ning temale naudingu pakkumisele. Olles tantraga ise tegelenud ning seda edasi õpetanud juba mitmeid aastaid, teab Moses, et iga mees on õigeid teadmisi kasutades suuteline hoidma oma erektsiooni vähemalt 45 minutit ja ka kauem. „Kui me õpime oma seksuaalset energiat kontrollima ning juhtima, võib armatsemine kaasa tuua imesid,” on mees kindel. Näiteks saab kontrollitud seksuaalenergiat kasutades pakkuda naisele mitut orgasmi järjest ning ta tõeliselt üles erutada, ka mehe nauding kestab niiviisi tunduvalt kauem.

Seksuaalsust saab võrrelda ka näiteks kitarrimänguga. Kui nauditav ja mõnus on kuulata ja vaadata meest, kes käsitleb kitarri nii teadlikult, oskuslikult ja osavalt, et muusika lausa voolab tema sõrmede all. Tantra õpetab nii naistele kui meestele, kuidas oma teadmiste ja oskustega voodis niimoodi ringi käia, et sellest õhkuks nauditavust, mõnu ning sügavat oskuslikkust ja teadlikkust. Tantras on partnerite ülesandeks teineteisele võimalikult palju tähelepanu ja keskendumist pakkuda ning oma keha võimalikult hästi tundma õppida, et tugevad ja järjestikused orgasmid oleksid võimalikud nii naiste kui ka meeste puhul. Siiski rõhutab Moses, et tantra ei sunni kedagi mitte millekski. „Tantra ei anna hinnanguid neile, kellele tõeliselt meeldivad kiired 10-minutilised seksid ja kes pole huvitatud pikemast. Oluline on vaid, et mõlemad partnerid oleksid täielikult rahuldatud ja et nad saavutaksid naudingute tippe. Minu senised kogemused tantrakursustelt, mida olen andud paljudes riikides, aga näitavad, et mehed tulena on üldjuhul rahuldatud, kuid naised veena ei jõua kiire seksi korral tõeliseks naudinguks veel piisavalt erutuda,” ütleb Moses. Tantra annab inimestele teada, et on ka teisi viise, võimalusi ja vahendeid, kuidas seksi muuta sügavamaks, intiimsemaks ning kirglikumaks. Selleks pole vaja osta sekspoest lelusid või hakata mõtlema rollimängude peale, sest need näitavad, et seksis on midagi valesti. „Kui paar hakkab stimulatsiooni ostma väljsapoolt — lelud, pornofilmid või seksmängud — siis näitab see, et omavaheline seksuaalsus on muutunud kas liiga tavaliseks või ei rahulda piisavalt. Antud juhul tuleks avastada teineteise tõeline intiimsus, lähedus ning viia seksuaalsus uuele tasemele. Just seda meis peituvat salamaailma tantra meile avabki. Erinevad voodimängud lahendavad probleemi vaid pinnapealselt.”

Erutunud naine erutab meest

Kui esialgu võib tantra tunduda naistekeskne, soovitades meestele muuta enda tavapärast kiiret seksuaalkäitumist aeglasemaks ja naistele sobilikumaks, siis tegelikult see nii pole. Tantra hoopis avab ukse ka palju sügavamale meeste seksuaalsuse maailma, mida kogedes ei soovi ükski mees enam tagasi liikuda “tavapärase” juurde, vaid naudib retke enda ja partneri avastamisel. Mida enam on naisel aega pühenduda ja mida oskuslikumalt mees naist sellel teel juhatab ja saadab, seda võimsamaks kujuneb see seksuaalne kingitus nii mehele kui ka naisele.

Seksuaalsus pole midagi, mida peaks varjama või häbenema, eriti oma partneri ees. Avameelsed vestlused, tunnete ja emotsioonide jagamised ning fantaasiate paljastamine võib paarisuhte viia uuele tasemele. Lase tantral ning selle teaduse õpetajatel end ses teekonnas aidata, sest nii jõuad teadlikuma seksi, intiimsemate kogemuste ning tugevamate orgasmideni kiiremini.

Esmakordselt toimub sel suvel Eestis Tantrafestival, kus on võimalik õppida nii vaimseid kui ka praktilisi tantraõpetusi ning osa saada põnevatest tantra praktilistest töötubadest.  Festival toimub 5-7.juulil Viljandimaal, Veneveres. Täpsem info www.tantrafestival.ee.