Tuntud ekraanikangelanna Carrie suust pärinevad sõnad: On ka midagi hullemat kui 35-aastane üksik naine New Yorgis — nimelt 25-aastane üksik naine, kes magab valede meestega, riietub valesti, elab koos valede sõpradega ning räägib valesid asju.

Seks peab olema lõbus

Monotoonne rütm, tüdimuseni tuttavad liigutused, ükskõikne pilk või äärmuslik keskendumine — kelle jaoks sa seda teed? Pole midagi hullemat või mõttetumat kui seksisse liiga tõsiselt suhtuda. Vaheldus ja hea huumor maksavad ka voodis ning selle on naised kolmekümneseks saades juba avastanud.

Kõik ongi fantaasia

Pole vist vale öelda, et suurem osa inimestest alustab oma seksuaalelu misjonäriasendist. Hea ja kindel, aga kas alati vajalik? Mingil hetkel lisandub oraalseks — hm, ka tore, aga äkki on midagi veel? Huvitavaks läheb lugu alles siis, kui ka pea mängu võetakse ehk kui naine söandab oma fantaasiaid ja unistusi käiku laskma hakata.

Ma tunnen oma keha

Kunagi tundus see kõik nii võõrana — järjest kasvav keha, ümaramaks muutuvad vormid — milleks see kõik, mõtlesid küllap nii mõnedki tütarlapsed. Nüüd on ebakindlast tütarlapsest saanud enesekindel naine, kes tunneb oma keha läbi ja lõhki. Ta teab, kuidas kulgeb tema tsükkel, millistel päevadel on ta tuju parem, millistel kehvem. Ta teab ka, et vahetult enne ovulatsiooni on ta kergesti erutuv ning hüppaks voodisse kasvõi keset kiiret tööpäeva. Enne menstruatsiooni on aga seksiisu väiksem ning kogu olek loium. Kõike seda teades saab naine nüüd teadlikult oma elu sättida, tehes vajadusel pause ka seksuaalellu, kui on teada, et nagunii mingit tahtmist pole.

Mehi on kergem ahvatleda

Siin tulevad mängu hormoonid. Kui mees saab 30, hakkab tema testosteroonitase tasahilju langema ning suureneb östrogeeni osakaal. Naistega on lugu vastupidine. Mehed muutuvad õrnemaks ning lasevad end kergemini ära meelitada. Naised seevastu pakatavad lustist ja hakkavad voodis rohkem domineerima. Naine teab nüüd paremini, mida ta tahab. Sest miks muidu tõmbab nooremaid mehi endast vanemate naiste poole — neid võlub just naise enesekindlus ja oma soovide julge väljaütlemine. Pealt kolmekümnesed naised on ka kirglikumad, sest nad on avastanud, et iseenda tunnete väljanäitamine lisab suhtele vürtsi.

Õhtusöök kui eelmäng

Noored naised on sageli hädas söömisega — küll kardavad nad paksuks minna ja seepärast mahajäetud saada või ei taha nad end õgarditena välja näidata või lihtsalt häbenetakse mehe silme all normaalselt süüa. Kogenud naine ei lase end sellest küll kuidagi häirida, ta sööb hea isuga ning on muuhulgas aru saanud, et armastus võib ka kõhu kaudu käia. Sellest ei tohiks nüüd aru saada nii, et ta vaid mehele head-paremat vaaritab, maitsev õhtusöök hea veiniga võib väga hästi nii talle kui mehele eelmängu eest olla.

Näita vähem ja saad rohkem

Tüdrukud kannavad puusapükse ja nabapluuse sellepärast, et kõik teised tüdrukud ju teevad nii. Isegi kui see neile üldse ei sobi, tirivad nad napid püksid jalga, et teistest mitte erineda. Naised kannavad riietust, mis neile tõeliselt hästi istub ja just nende kehaga sobib — mis nende kehavõlud paremini esile toob. Teadlik naine juba oskab oma tugevaid kohti rõhutada, jättes nii mõnedki puudused varju. Naine teab ka, et liiga napis riietuses lavale astudes võib ennast juba ette kaotajaks lugeda.

Vastutus iseenda eest

Üle 30 jõudes oskavad naised enamasti juba soovimatut rasedust vältida, olles enda jaoks avastanud just nende jaoks sobivad rasestumisvastased vahendid. Või on nad juba piisavalt küpsed, et last tahtagi. Igal juhul suhtuvad nad rasestumise võimalusse suurema vastutustundega kui nooremad naised. Näiteks Saksamaalt on teada, et tervelt 60 protsenti raseduse katkestajatest on naised, kelle vanus jääb alla 30.