1. Esimene armastus
Sul on su esimene suur armastus meeles, eks? Su süda tagus enne temaga kohtumist ja sa mõistsid äkitselt, et iga pisiasi meenutab teda ning hakkasid ootamatult armastuslauludest aru saama. Esimene suudlus, võib-olla esimene seks ja esimene suur lahkuminek, mis õpetas sulle, et armastus teeb haiget, kuid sellest hoolimata on see väga ilus tunne. Pikapeale mõistad, et valu möödub ning sellest suhtest jäävad ilusad mälestused. Väärt õppetund või mis?

2. Puhkusesuhe
Oluline etapp, kui liigud edasi esimese armastuse faasist. See suhe on lõbus, muretu ja naudinguküllane. Sul pole vaja arutleda tulevikuteemadel ning see demonstreerib hästi, kuidas mõni kooslus võib olla ideaalne just praeguses hetkes. Lõbutsemine on sa-muti okei — kellele ei meeldiks teha lähemat tutvust ekstrakompu lõunamaise tegelasega?

Loe ja vaata Cosmo detsembrinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: näitlejatar Rachel Bilson

• Rollimängud võhikutele

• Armuõu annab Cosmo suhteguru

• Toimetuse kingiideed

• Aastalõpupidude outfit

• Teistmoodi jõululaud

• Oled sa tüdruk või naine?

3. Vanem mees
Oleneb sinu iseloomust, millist tüüpi sugar daddy sarmi lõksu langed. Mõned valivad jõuka tüübi, kes hellitab naist nagu printsessi, teised aga mehe, kes on rikas oma teadmiste, intelligentsi ja kogemuste poolest. Mida õppida? Loomulikult elutarkust ja suhtekogemusi.

4. Paha poiss
Väga tähtis staadium, mille läbivad pea kõik naised. Miks? Sest paha poiss on lihtsalt vastupandamatu. Usume salamisi, et suudame teda muuta, kuni ta meie südame murrab. Kaks olulist õppetundi: esiteks, sa ei suuda teda muuta ja oled tema jaoks liiga hea; teiseks, see kogemus ühendab naissugu. Algul vist arvasid, et sõbrannad soovitavad lihtsalt kadedusest sul temaga suhted lõpetada? Kui aga mõistad, et nad rääkisid tõtt — ka teised on haiget saanud –, muutud sõbrannadega lähedasemaks.

5. Üheöösuhe
Mitte kõik naised ei läbi seda etappi moraalinormide tõttu, haiguste kartuses või mis iganes muul põhjusel. Samas on oluline kogeda vähemalt kord elus vabadust, mis kaasneb metsiku flirdi ja lihtsalt seksiga. See suhe aitab saada üle härra Valest ning lennutab su enesekindluse täistuuridel taevasse.

6. Petja
Enamik naisi on millalgi suhtes mehega, kes neid petab. Kurb, aga üsna tavaline. See kogemus aitab sul tabada vihjeid ja emotsionaalselt karastuda. Samuti õpetab see nii mõndagi usaldusest. Oled šokeeritud ja alguses ei usu seda. Ta suudab sind isegi veenda, et see “ei olnud midagi tõsist”. Vahel pead süüdlaseks hoopis ennast. Tunned segaseid tundeid, kuni lõpuks taipad, et ta ei ole sind väärt. Selle kogemuse toel saab sinust tugevam ja targem naine.

7. Kaugsuhe
See on karm. Kui otsustad pikamaasuhte kasuks, on ta ilmselgelt sulle oluline. Teil on tõsised vestlused teemal, kuidas hakkama saada. Olete arutanud, et äkki oleks lihtsam lahku minna, aga otsustate siiski kokku jääda, sest ehk olete teineteise jaoks loodud? See suhe on rahaliselt koormav (õnneks on teil Skype, aga telefonikõned, pakkide saatmine, elamiskulud kahele…) ning emotsionaalne väljakutse, sest sa tahad ju temaga koos olla. Mida õpid? Sa teed ühel hetkel suure otsuse — kas selline suhe lõpetada või kokku kolida.

8. Suhe südametemurdjaga
Taas valus kogemus. Armastad ja usaldad seda meest, aga tema murrab su südame. Võib-olla on see küll tagantjärele liialdus, kuid sel hetkel saad maailma valusaima kogemuse. Sa elad selle üle, mis siis, et pead ka vihmasel päeval kandma päikeseprille, et oma äranutetud silmi varjata. Selle suhte tulemusena saad tugevamaks ja õpid, kuidas tulla välja olukorrast, mil tundub, et elu on läbi. Lahkuminekud on alati rasked, aga siin kehtib põhimõte: “Mis ei tapa, teeb tugevamaks.”

9. Hea sõber
Te kasvasite koos üles või tunnete teineteist juba ammu. Sa ei mõelnud temast kunagi kui potentsiaalsest peikakandidaadist. Ent äkki avastad, et ta on tegelikult päris kompuks muutunud. No miks mitte? Ilmselt saad temaga voodisse maandudes šoki. Su vanemad rõõmustavad, sõbrad on kahtleval seisukohal ning sa ise tunned tohutut häbi, kui sellest midagi välja ei tule. Te palvetate, et “see asi” sõprust ei hävitaks. Teist üks saab ilmselt rohkem haiget kui teine. Selline kogemus näitab, et armastuse ja sõpruse vaheline piir on õhkõrn. Kogemus, mida kaasa võtta? Hoia oma meessõbrad voodist eemal.

10. See Õige
Pärast seda, kui su süda on korduvalt purustatud (või see vähemalt tundub nii), kohtad meest, kes ei vea sind alt. Ta teenib ära su usalduse ja laseb sul tunda end tõelise naisena. Sa tahad tema kõrval ärgata ja paha tuju korral ihkad vaid tema kaissu. Te vaidlete, sa nutad ning vahel on valus, kuid see kõik läheb üle. Su eelnevad kogemused näitavad, et se suhe on pingutamist väärt.
Kas tunned, et tammud paigal, deidid nii-ja-naa-tüübiga või oled juba kaua vallaline olnud? Tuleta endale meelde, et isegi kui sul pole paha poisi või üheöösuhte kogemust, tasuvad segadus ning valusad hetked end ükskord ära ja sinu teele ilmub See Õige.