1. Dialoogi pidama

Selleks, et vestlustest ka midagi kasu oleks, peate õppima teineteisega rääkima. See tähendab, et te mõlemad peate rahulikult ja tähelepanelikult kuulama, peegeldama, rahulikult vastama ning hoiduma ähvardustest, karjumisest ja solvangutest.

2. Oma soove selgelt väljendama

Unusta ära, et keegi suudab mõtteid lugeda. Sina ei oska seda ja päris kindlasti ei ole selleks võimeline ka su partner. Ütle, mida sa tahad, mõtled, tunned ja arvad. Kuula, mida su partner ütleb, soovib, mõtleb ja arvab. Kui sa ei ole päris täpselt aru saanud, mis see on, mida sa tahad, tee see enne selgeks, kui partnerile kraesse kargad. Selgita partnerile, kui sul on mingid mured, mis ei ole temaga seotud (töö, kool, pereprobleemid), et ta ei tunneks end kõrvalejäetuna ega süüdistaks end.

3. Hoolima

Tunne huvi oma kallima tunnete vastu ning mõtle enne igat sammu, kuidas tema võiks end tunda ja mida sinu sõnad ja otsused temale tähendavad. Loomulikult peab sama tegema ka armsam. Sel moel loote armastava ja sõbraliku õhkkonna, kus teie mõlema vajadused saavad rahuldatud.

4. Tegema vahet soovidel ja eeldustel

Sul on õigus soovida mida iganes, kuid eeldada, et partner iga su soovi unepealt täidab, on rumalus. Ära eelda, et kallim teab, millest sa unistad, mõtled, mida sa tahad ja miks sa üht, teist või kolmandat asja teed või tegemata jätad. Samuti ei ole mõtet eeldada, et kaaslane toob sulle kuu ja tähed taevast alla või käitub nagu su unelmate kangelane su lemmikus romantilises komöödias.

5. Tolerantne olema

Lepi kallima väikeste kiiksudega pigem varem kui hiljem, lase tal olla tema ise ja ära looda temast rohkemat kui ta on.

6. Vastutust võtma

Süüdistamine ja näpuga näitamine on kiire viis oma suhe ära lõpetada. Te peate mõlemad olema valmis peeglisse vaatama ning tunnistama oma eksimusi ning leppima sellega, et mõnikord ei olegi sul õigus.

7. Nõustuma eriarvamustega

Te ei pea alati ühel meelel olema. Mõistke, et mitte midagi ei juhtu, kui te väiksemates küsimustes eriarvamustele jääte. Oma tahet või arvamust ei ole mõtet peale suruda, see viib ainult suuremate tülideni. Kui teema nõuab mingit konkreetset otsust või vastust, tuleb seda põhjalikumalt läbi arutada ning kui te kahekesi ei suuda kokkuleppele jõuda, on vaja otsida abi väljastpoolt.

8. Hellust ja armastust välja näitama. 

9. Huumorit mõistma

Kui paarike alles kohtamas käib, naerdakse palju ja saadakse huumori abil paljudest tüliküsimustest üle. Mida päev edasi, seda raskemaks huumori asjasse toomine muutub ja seda tõsisemaks suhe vajub. Mida rohkem on teie päevades nalja ja naeru, seda kauemaks te kokku jääte!

10. Oma suud kinni hoidma

Kõike ei ole vaja alati välja öelda. Vaikimine on teinekord palju mõistlikum kui oma emotsioonide välja prahvatamine ja pärast öeldu kahetsemine. 

Allikas: Your Tango