Tõenäoliselt algas see vaid süütust flirdist

Sa ju ei abiellunud selleks, et esimesel võimalusel truudust murda, eks? Sa ei planeerinud seda. Kuid ühel hetkel tundsid sa end õnnetu ja üksikuna, leidsid Facebookist oma vana kallima või uue silmarõõmu, teil klappis ja kogemata juhtus, et piir sõpruse ja millegi enama vahel sai ületatud.

Sa ei mõtle tagajärgedele

Tunned end tema seltsis hästi, ta teeb voodis imetrikke ja sa ei suuda talle vastu panna. Kui su hormoonid möllavad ja keegi kinnitab sulle pidevalt, kui ilus, seksikas, lummav ja armas sa oled, ei suuda sa tõesti mõelda purunevale perele ja murtud südametele. Sa taipad, millega oled hakkama saanud, alles siis, kui oled piiri lõplikult ületanud. Ja siis on juba hilja.

Sa püüad oma käitumist õigustada

Su kaaslane ei pööranud sulle tähelepanu. Kirg on ammu kadunud. Te abiellusite liiga noorelt. Te polnud juba aastaid seksinud. Ta oli liiga kontrolliv, nõme, jobu, hoolimatu, petis... Sa leiutad tuhandeid seletusi ja vähemalt hetkeks tunduvad need sulle täiesti mõistlike ja asjakohastena...

Põnevus ja uudsus on ju nii vahvad...

Uue suhte peitmine võib olla sama põnev kui afäär ise. Esimest korda üle väga pika aja on sul midagi, mis kuulub ainult sulle ning sa naudid oma pisikese räpase saladuse varjamist... kuni see lõpuks välja tuleb.

Sa elad pidevas hirmus

Ja välja see suhe tuleb, selles võid päris kindel olla. Seni varjutab su päevi pidev mure. Mis siis, kui keegi näeb teid koos? Kas sa võid talle helistada? Äkki ta helistab õhtusöögi ajal sulle? Kas su kaasa võib taibata, et käitud teisiti ja näed välja parem kui eales varem kellegi teise pärast?

Süütunne hävitab su

Sa oled oma laste ema ja oma mehe abikaasa. Sa oled andnud lubaduse ja võtnud endale kohustuse alati nende kõrval seista, olla koos nii heas kui halvas ja nüüd tõmbad sa oma käitumisega sellele kõigele vee peale. Süütunne ajab sind nutma nii bussis kui kodus duši all, sa ei suuda oma perele otsa vaadata ja punastad, kui sõbrad hakkavad rääkima kellegi abielu purunemisest. Sa oled nalja heitnud tuttavate üle, kes on oma partneritele truudust murdnud ja halvustanud petjaid ning nüüd oled sa ise üks nendest.

Armuafäärid on kulukad

Uhked õhtusöögid, veinid, uus pesu, usaldusväärsed lapsehoidjad, trenniraha, uued kingad, juuksur... sul läheb vaja kopsakat summat, et kõiki kulusid katta.

Sa eemaldud oma sõpradest

Algul tundub väga romantiline mõte sellest, kuidas kogu maailm on teie vastu, aga te suudate selle pingega koos hakkama saada - kui te olete teineteisel olemas, pole rohkemat vajagi. Kuid hiljemalt mõne kuu pärast sa lihtsalt pead sellest kellegagi rääkima, aga usaldusisik ei saa kindlasti olla üks su sõpradest, sest ta tunneb ka su abikaasat. Sa ei taha teda halba valgusesse seada ega soovi, et ta sinu saladuse pärast end kehvasti tunneks. Seetõttu kannatad sa üksi ja vaikides.

Kui mängus on lapsed, on kõik kaheksa miljonit korda keerulisem

Ka siis, kui su lapsed on koolis või trennis, tunned sa, et armsam röövib sult väärtuslikku aega, mida saaksid tegelikult veeta koos oma põnnidega. Sa mõtled kogu aeg, kuidas nemad sinusse ja su uude partnerisse suhtuvad, kui teie saladus peaks päevavalgele tulema. Sa nutad end magama, kujutledes, kui haiget nad saavad, kui nende pere laguneb...

Und ei tule

Su päevad on täis saladusi ja valet, mis on tõesti väsitavad ja sa eeldad, et kui su pea lõpuks patja puutub, vajud sa kohe sugavasse ja lõõgastavasse unne. Aga ei. Sa oled murest nii läbi, et suudad mõelda ainult sellele, kas oled oma jälgi piisavalt varjanud. Ja kui oled jõudnud järeldusele, et kõik on okei ja keegi ei jõua sulle jälile, kihutavad su peast läbi küsimused miks, kuidas edasi, kas sa käitud õigesti, kuidas oma abikaasale öelda jne.

Sa imestad, kuidas suutsid naistemehe lõksu langeda

Iga kord, kui sa ei saa armukest kätte või ta ei vasta kohe su meilile, sõnumile või telefonikõnele, kahtlustad sa teda truudusetuses. Irooniline, kas pole? Ta on petis!!! Ja sina? Muidugi mitte...

Avastad, et ükski suhe pole täiuslik

Just siis, kui sa oled valmis oma mehele kõik üles tunnistama ning lõpliku valiku armukese kasuks langetama, teeb või ütleb ta midagi sellist, mis su maailma pea peale keerab ning sa mõistad, et täiuslikkusest on asi väga kaugel. Kõik suhted nõuavad aega, vaeva ja palju tööd ning sellele järeldusele jõudmine on ühteaegu nii vabastav kui valus.

Arvuti ja mobiili valvamisest saab täiskohaga töö

Sa ei julge neid sekundiski valveta jätta. Vahetad arvutil kõik paroolid ära ja võtad telefoni isegi tualetti kaasa. Mõeldes sealjuures, kuidas seda kõike võimalikult märkamatult teha. See ei ole lihtne!

Võid öelda valel ajal vale nime

Kui nimetad oma abikaasat armukese nimega kohvijoomise ajal, kergitab ta tõenäoliselt kulme, kuid voodis vale nime karjumine lõpeb ei millegi muu kui katastroofiga. Kuna sa üritad endiselt "tõelist abielu" mängida, satud aeg-ajalt voodisse ka oma mehega ning võid seal talle vahele jääda. Lõpuks loobud sa üldse nimede kasutamisest ning kutsud mõlemaid "musiks".

Sa märkad oma abikaasas selliseid häid külgi, mida varem pole tähelegi pannud

Kui ta toobu sulle kohvi just nii nagu sulle meeldib, helistab su emale ta sünnipäeval ja teab, kus lapse trenniriided on, murrab see su südame. Mida päev edasi, seda valusamalt sellised väikesed detailid sind haavavad.

Uus seks pole enam varsti erutav ja uus

Ühel hetkel tead sa tema kõiki nippe ja trikke ning kõik see, mis sind varem pööraselt erutas, on nüüd tavaline ja isegi igav.

Varjata või tunnistada üles? Mõlemad variandid on ühtlaselt halvad

Kord jõuab kätte ka see hetk, mil väsid valetamisest ja varjamisest ning otsustad tõtt rääkida. Siis meenub sulle, millega sa riskid ja mida tõe tunnistamine endaga kaasa toob ja arvad, et parem on siiski veel natuke vaikida. Kuid see tundub võimatuna...

Afääri lõpetamine võib tuua kaasa katastroofi

Sa taipad, et kogu see värk oli üks suur viga ja üritad afäärile lõppu teha. Kuid su armuke ei pruugi sama arvata ning ähvardab su abikaasale kõik ära rääkida. Või siis jätab ta sind maha. Kui te ei jõua kokkuleppele, võib sellest kujuneda tõeline fiasko.

Sa kahetsed seda elu lõpuni

Ükskõik, kuidas kogu su väike kõrvalehüpe ka ei lõpeks - sa mõtled sellele elu lõpuni, kahetsed tehtud vigu, mõtled, mida oleks saanud teisiti teha ja loodad, et keegi leiutab ajamasina, et saaksid vähemalt paar aastat oma elust teisiti elada.

Kõrvalehüpe võib su suhtele ka kasuks tulla

Kui sina ise ja ka su kaasa suudate mööda vaadata oma valust ja pettumusest ning mõista, miks sa üldse tundsid vajadust teise mehe järele, võib teie abielu edasi minna hoopis tugevamana. Tunnistades mõlemad oma vigu, kahetsedes siiralt ja püüdes oma vigu parandada ja suhte kallal tööd teha, ei pruugi su üks eksimus veel kõigele vett peale tõmmata.

Allikas: iVillage.co.uk