Uuringud on nimelt tõestanud, et heledamate juustega naised on sageli atraktiivsemad, nooruslikumad ja tervema väljanägemisega kui nende brünetid sookaaslased. Lisaks kipuvad blondid rohkem teenima ja rikkamate meestega abielluma.

See võib nüüd küll 90% inimestele, kes on brünetid, halva uudis kõlada, aga enne, kui lähed oma juukseid blondeerima, tutvu veel ühe uuringu tulemusega.

Kui blondid kipuvad rohkem lõbutsema, on just brünetid need, keda võetakse tõsisemalt, väidab 2011. aastal Scandinavian Journal of Psychology poolt läbi viidud uuring. Selleks, et selle tulemuseni jõuda, saadeti üks heledama nahatooniga naine kolmel erineval õhtul kolme erinevasse ööklubisse — ühte brünetina, teise blondina ja kolmandasse punapeana. Selleks, et juuksetoon loomulik paistaks, värvis tema juukseid iga kord professionaalne juuksur.

Nende õhtute jooksul lähenes rohkem mehi naisele siis, kui ta juuksed olid blondid, mis võiks justkui tähendada, et heledapäised naised on suhtemaailmas võitjad, aga edasi uurides selgus, et brünetid naeravad viimasena.

Nimelt oli uuringu eesmärk ka mõista, kuidas mehed erinevatesse juuksetoonidesse suhtuvad ja milliseid iseloomuomadusi erinevate välimustega seostavad. Selgus, et iga juuksetooniga käisid kaasas kindlad iseloomuomadused.

Seejärel paluti meestel hinnata fotosid, kus samal naisel oli kolme eri värvi juuksed ja näiteks punapäisena paistis ta meestele temperamentsem ning blondina liiga klammerduv. Brünetina aga tundus naine meestele intelligentne, ligipääsetav, kompetentne ja atraktiivne.

Siiski, kõige rohkem julgesid mehed läheneda naisele siis, kui ta juuksed olid blondid ja teadlaste sõnul on see seetõttu, et mehed võivad mõelda, et blondid on justkui "lihtsamad" (nende sõnad, mitte meie!).