1. Ärge lõpetage sõnumite saatmist. Kui näed midagi, mis võiks talle meeldida, saada talle sellest pilt. Kui sulle meenub mingi teie ühine nali, kirjuta sellest talle. Kui nõnda igapäevaselt teineteist meeles peate, ei hääbu teie suhe niipea veel kuhugi.

2. Külastage teineteist tihti. Seda mudiugi juhul, kui ta teise maailma otsa ei kolinud. Kui sõber elab aga lähemal, püüdke vähemalt paar-kolm korda aastast pikemalt teineteisel külas käia.

3. Skype hoiab inimesi koos. Saate kirjutada ja ka videovestlusi pidada — võite vabalt korraldada väikese tüdrukuteõhtu veini, juustu ja klatšiga, teeksite seda lihtsalt erineval pool ekraani.

4. Arvestage ajavöönditega. Kui sõber elab täiesti teises ajavööndis, on päevas väga vähe sellist aega, kus te mõlemad ka ärkevl võiksite olla. Pane need ajad kirja ja püüdke just siis ka hetk teineteise jaoks leida.

5. Saatke lühikesi, aga sagedasi meile. Arvatakse, et kui keegi elab kaugel, ootab ta meilt pikki romaane sellest, kuidas me neid igatseme ja kuidas meie elu läheb, aga tegelikult võksid meilid olla lühikesed, aga sisukad. Miks? Sest siis ei teki kummalgi kunagi seda ebameeldivad tunnet, et tal on nüüd kohustus sama põhjalik kiri vastu saata. Niipea kui omavahelisest kirjutamisest saab kohustus, kaotab see võlu.

6. Ärge unustage teineteist tähtsatel päevadel. Saatke jõulu- ja sünnipäevakaarte, valentinipäevakaarte, munadepühakaarte… Pühadel ja olulistel päevadel on eriti vajalik kellelegi märku anda, et sa mõtled tema peale.

7. Saatke armsaid pakikesi. Välismaal elav sõber hindab kindlasti seda, kui talle vahel midagi kodumaist saata, olgu selleks siis hea raamat, leib või šokolaad.

8. Jääge ausaks. Kui elus on raske aeg ja pole võimalik teineteisega nii tihti sidet hoida, rääkige sellest — ärge kaduge lihtsalt ära, et siis lihtsalt hiljem öelda, mis tegelikult toimus. Nii hakkate lihtsalt asjatult muretsema.

Allikas: thefrisky.com