Sa näed peoõhtul lausa jalustrabav välja. Kõik vaatavad sind — mehed huviga, naised kadedusega. Oled kahtlemata kõige kaunim.

Sa mõtled, et oled oma loomuliku ilu ja kaasaegse kosmeetika saavutuste tõttu oma partneri alatiseks vallutanud. Tuleb ainult pidevalt hoolitseda enda eest, ning tema tunded ei kustu iialgi.

Tegelikult:
Inimesed on kord juba selliselt loodud, et harjuvad kõigega. Kui kaunis ka naine ei oleks, 2-3 aasta pärast ei vaimustu mees enam oma naise ilust. Sinul on aga väike saladus: sa oskad oma meest teatud kaugusel hoida, isegi siis, kui elate ühe katuse all. See toidab tema alatist huvi sinu vastu. Sa annad talle mõista, et sulle meeldib teiste meeste tähelepanu. Sa pole täielikult vallutatud, seetõttu on partner nii innukas oma armastuse väljendamisel. Paljud naised peaksid sinust õppust võtma. Ometi ära unusta, et ei tohi ületada piiri jaheda suhtumise ja halvakspanu vahel.

Mida teha?
Anna partnerile aeg-ajalt mõista, et hindad ja armastad teda väga. Veel parem — ütle seda talle suu sisse.

Partneril on ebameeldivusi. Ta tuleb koju musta pilve sarnasena. Sina aga tead, kuidas tuleb talle lähenda, kuidas teda rahustada. Just tänu vestlusele sinuga hakkab tal palju parem.

Sa mõtled, et ta armastab sind vaid selle pärast, et oled niivõrd kaastundlik. Mees ei kao sinu juurest kusagile, sest oled nii arusaaja ja kannatlik. Just neid jooni hindab partner sinus kõige enam. Sest, kui mitte sina…

Tegelikult:
Kui mitte sina… siis läheks ta oma ema juurde. Või sõbra juurde. On ju ikkagi hea, kui kõrval on personaalne psühhoterapeut. Ometi ei armasta ta sind mitte selle pärast. Sinu tüüpi naistel on üks meeste jaoks väga tähtis omadus — emotsionaalne tasakaal. Mees on sinus kindel, ta on rahulik enda pärast ning teie suhete pärast. Ta teab, et enne kui korraldada skandaali, mõtled sa kõik hoolikalt läbi ning üritad aru saada põhjustest. Lõpuks jõuad järelduseni, et tekkinud olukorras oled ka sina ise süüdi, tähendab, pole mõtet skandaalitseda. Sa hoiad mehe ja kogu pere närve, vahel aga satud ise manipuleeritava rolli.

Mida teha?
Et seda ei juhtuks, ürita vahel keelduda mõistmisest: riidle, nuta, hüsteeritse. Siis hakatakse sinu iseloomu põhilist joont — tasakaalukust — rohkem hindama.

On hiline õhtu, sa ootad oma armsamat ja soojendad õhtusööki. Kui ta lõpuks tuleb, joote koos teed, sa küsid, kuidas ta päev möödus, räägid talle lastest ja sellest, et viisid tema kingad parandusse ning jutustad, kuidas kavatsed hakata kodust sisustust muutma. Vähestel meestel on sellised majanduslikult mõtlevad naised.

Sa mõtled, et naise jaoks on kõige tähtsam olla suurepärane perenaine, kasvatada lapsi ja hoolitseda oma mehe eest. Selliseid naisi hindavad mehed kõige enam. Ilmselt oled sellise veendumuse saanud emalt ja vanaemalt päranduseks.

Tegelikult:
Koduste naiste mehed hindavad seda kõike tõepoolest. Ometi mitte küpsetiste pärast, vaid võimaluse pärast tunda end pealikuna. Kui naine võtab oma õlule kõik kodused majapidamismured ja kasvatab üksinda lapsi, siis võimaldab ta sellega partneril tegeleda oma isiklike tähtsate asjadega igal ajal (kasvõi sõpradega saunas käia). Selliste perede meeste enesehinnang on tavatult kõrge. Sest vähemalt üks inimene (sina) vaatab talle alt üles.

Mida teha?
Kui oled suure rõõmuga oma mehe pjedestaalile upitanud ja juhid majapidamist, siis on sulle vaid üks nõuanne. Nõua väärilist tasu koduste tööde eest. Ära piira ennast — ära hoia kokku riiete, ilusalongide ja seltskondlike ürituste pealt. Ka sina panustad perekonna heaolusse. See mõte peab kogu aeg sinu mehe alateadvuses olema. Üksnes nii jääd sa tema jaoks huvitavaks ja ihaldatuks.

Teile tulevad ootamatult külla sõbrad. Jätad otsekohe omad tegemised kõrvale ja nuputad, kuidas võimalikult lõbusalt aega viita. Kellelgi pole igav, sest on olemas lustlik seltskonnahing — loomulikult sina.

Sa mõtled, et sul on suurepärane huumorimeel ja sa oled huvitav vestluskaaslane. Kas siis on võimalik sellist inimest mitte armastada?

Tegelikult:
Kui jutt käiks mehest, siis oleksid teravmeelsus ja loomingulisus tema kõige tugevamateks poolteks. Kuid kummalisel kombel ei kaunista sellised omadused naisi. Veidi irooniat ja oskust naljatada võib ju olla. Kuid olla lausa seltskonnahing, lõbustada ja naerutada — see peab küll jääma juba mehe pärusmaaks. Naisel tuleb aga vaid naerda tema naljade üle. Üksnes siis otsustab partner, et tema kaaslase huumorimeelega on kõik korras. Ta ei armasta sind ju ometi nalja ja lusti pärast, vaid selle eest, et oled „oma poiss“. Et sinuga on lihtne ja kerge suhelda — nagu parima sõbraga.

Mida teha?
Kui mees on oma iseloomult rahulik, mitte eriti energiline ega ambitsioonikas, siis elate temaga kaua ja õnnelikult. Kui ta aga tunnetab, et jääb sulle alla seetõttu, et sina oled pidevalt tähelepanu keskpunktis, siis tuleb sul paraku aeg-ajalt varju astuda. Istu, vaiki ja ära lõbusta kedagi oma teravmeelsete naljadega. Anna oma partnerile võimalus ennastki ilmutada.

Seks ei ole abielukohustus ega paljas akt. See on see, mille pärast partner kiirustab maailma teisest otsast koju — sinu juurde. Parimate erootiliste filmide stseenid tuhmuvad võrreldes teie voodieluga. Ja mees mõistab otse loomulikult, mida tuleb hinnata.

Sa mõtled, et just sellist seksikat naist nagu sina peavad mehed ideaalseks.

Tegelikult:
Seks on tõepoolest vägagi tähtis osa paari elus. See määrab üldise rahulolu. Mida parem on intiimelu, seda soojemad on meeste tunded. Ning oma partnerile omistavad nad seejuures hulga rohkem positiivseid omadusi.

Mida teha?
Ära siiski arva, et üksnes seksiga saad ta enda külge siduda. Ära tegele seksiga nimme. Siirus on siin sama vajalik kui küsimuse tehniline pool. Seaded, nagu „mitte vähem kui viis korda nädalas“ võivad suhteid hoopiski halvendada.

Allikas: Dobrõje Sovetõ