1. Maailma kõige pikem suudlus kestis üle 58 tunni

Guinnessi rekordite raamatu järgi kuulub suudlemise pikkusrekord Taist pärit abielupaarile — Ekkachai ja Laksana Tiranaratile — , kes suudlesid 2013. aastal toimunud võistlusel järjest 58 tundi, 35 minutit ja 58 sekundit.

2. Suudlemine on hammastele kasulik

Suudlemine aitab ennetada hammaste lagunemist. Selle põhjus on see, et kui inimeste huuled on üksteise vastas ja käib “keeletöö”, siis see suurendab süljevoolu. Sülje koostises olevad mineraalid puhastavad suu toidutükikestest ja kaitsevad hambaemaili. Ei tasu siiski hammaste pesemist täiesti suudlustega asendada, aga lisapuhastusena toimib üks kirglik suudlus päevas suurepäraselt!

3. Suudlemine vahendab baktereid

Kui nüüd aus olla, siis kirglikult suudeldes vahetavad inimesed omavahel palju rohkem kui vaid sülge. On kindlaks tehtud, et kümnesekundilise suudluse jooksul võivad elukohta vahetada kuni 80 miljonit bakterit!

4. Naised eelistavad suudlemiseks ilma habemeta mehi

Paljud mehed on küll kergelt habetununa seksikamad, aga suudlemiseks on sile mees siiski märksa mugavam. Aga ega see alati ei õnnestu — olete ju isegi punaseks hõõrutud nina ja põskedega ringi käinud.

5. Abikaasad, kes harrastavad hüvastijätusuudlusi, elavad kauem

Kõige lihtsam viis, kuidas oma abikaasa eluiga pikendada — tee talle musi, enne kui ta tööle läheb. 60ndatel tegi doktor Arthur Szabo Saksamaal selleteemalise kaks aastat väldanud uurimistöö ja selgitas välja, et mehed, kes enne tööleminekut oma naisi suudlevad, elavad keskmiselt viis aastat kauem, teenivad 20-30% rohkem raha ja satuvad vähem autoõnnetustesse. Ilmselt on põhjus selles, et suudlejad väljuvad kodust parema tujuga, mis parandab nende füüsilist ja vaimset tervist.

Allikas: Woman’s Day