Nende reputatsioon ei ole vähemalt mõni aeg tagasi veel eriti kõrge olnud, samas kui eesti naistel on see olnud varem kõrgem ja viimasel ajal on tulnud rohkem negatiivseid arvamusi eesti naiste kohta erinevates väljaannetes. Näiteks et eesti naised on liiga kõrge egoga jne.

Niisiis, küsiks selle valguses: miks ei võiks eesti mees olla rohkem ja rohkem positiivse märgiga termin? On ju eesti mehed saavutanud edu nii rahvusvaheliselt kui ka Eestis. Näitena on enamik Eesti riigitegelastest mehed, eesti mehed olid konkurentsitult tublid Pekingi olümpial, kus kõik kolm medalivõitjat olid eesti mehed!

Samuti võiks välja tuua, et eesti meestest on paljud läbi löönud ka muul alal väljaspool Eestit, nt Johann Urb näitlejana Ameerikas, ansambel Bedwetters MTV Euroopa auhinnavõitjana, Andres Puustusmaa Venemaal režissöörina või kas või Mart Laar, keda tunnustavad teiste maade poliitikud ja riigitegelased mitmel pool maailmas. Nii tuletas Vahur Kersnagi meelde, et Eesti 100 suurkujust on 93 eesti mehed.

Niisiis arvan, et õigustatult on viimasel ajal termin „eesti mees“ pigem positiivne ja et eesti mees on tegija. Selle tõestuseks võib lisada, et ka paljud teistest rahvustest naised arvavad sama, tihti rohkem kui eesti naised. Mitmed Eesti staarid, näiteks Lauri Pedaja, Mikk Saar, Risto Kask või muud tuntud eesti mehed nagu Jüri Jaanson, Aleksander Tammert ja kas või Farmi-Gabriel on nii-öelda ära võetud just teisest rahvusest naiste, peamiselt tõmmude slaavitaride poolt.

Nii et tore on, et Eestis on ka mehed tegijad. Loodame, et ka Eesti valitsus, kus tegijad on samuti eelkõige eesti mehed, sellest snitti võtab ja Eesti majanduse tagasi jalgadele tõstab! Eesti firmajuhtidele, kes on enamasti samuti eesti mehed (mis on samuti eesti meeste taseme näitaja), võiks aga soovitada rüütellikkust, et nad kord ka naistele samaväärse töö eest meestega võrdset palka hakkaks andma.