Vahel on asi lihtsalt selles, et ihaldab küll, aga mitte nii tihti nagu varem, sest sa pole enam uus ja erutavalt huvitav. Aga kui asjaks läheb ja selle ajal on kirg peaaegu endine, siis on kõik väga hästi. Pika suhte puhul ongi tihti nii, et tuline kirg väheneb aga armastus suureneb ja muutub sügavamaks. See teeb ka paljalt koos olemisest igati ilusa sündmuse.

Aga kui sa ikka selgelt tunnetad või on lausa otse öeldud, et “me ei ole enam endised”, siis peab välja mõtlema, mida oma eluga edasi teha…

Seksuaalelu elamata jätta ei maksa, kui just tervis ja vanadus seda ei takista. Ja tänapäeval on rohtu ikka peaaegu kõige vastu ja poolt. Ilma seksita kipub inimene kurvaks, kibestunuks, kiuslikuks ja vastikuks muutuma, või siis vaikseks ärapõlatud kannatajaks, nurka ununenud lillekeseks, kes sööb end nukralt paksuks ja vajub vaikselt sügavale depressiooni. Midagi head sellest igatahes ei tule. Seks on elu alus. Ka neile, kes end sellest kõrgemaks ja paremaks peavad ning raamatutarkuse taha peituvad. Kui sa ei seksi, siis sa ei tunneta elu nii, nagu see on elamiseks mõeldud. Elad lihtsalt mööda. Sööd, aga ei tunne maitset ega lõhna, näed lilli ja päikest aga ei rõõmusta kogu südamest. Midagi on kogu aeg nagu puudu…

Ära tõugatud olla on valus

Paarisuhteid on muidugi igasuguseid. Mõned abielud ongi kooselud, mis on pigem sõprus või korterikaaslastena elamine. See on täiesti okei. Aga kui üks pool siiski endiselt loodab, et teine teda puudutaks ja hellitaks, kuid seda ei juhtu ega hakkagi juhtuma, siis ei maksa vist ka ühes voodis enam magada, sest see on asjata lootvale poolele suur stress. Nii vaimne kui füüsiline. Äratõugatud olla on valus ja selle paha tunde mahasurumine teeb lausa haigeks.

Ega mehel ka kerge pole, kui naine teda pidevalt eemale tõukab, põhjenduseks, et “sa oled jälle täis ja haised alkoholi ja konide järele ja norskad nagu siga”, samas kui mees just on julgust võtnud ja rahustavat suitsu teinud ning õlle najal tunneb end maailmavalitsejana ning loodab, et ka teised asja nii näevad ja et saab naisega natukene lõpuks vallatleda. Hommikul pohmelliga, kui see üldse meenub, paistab asi vahest aga hoopis teistes värvides. Peamiselt must. Aga võtkem üks väike tervisenaps ja uus päev võib taas alata…

Kui aga partner sind enam ikka üldse ei ihalda ja sinupoolsed pingutused kena pesu, pestud, lõhnastatud, raseeritud ja õhinas oleku ning mesimagusa jutuga ikka vilja ei kanna, on järgmine samm temaga sellest täiesti avameelselt rääkida. Tuleb leida lahendus, mis mõlemale meeldiks. Kui see õnnestub, on asi korras. Kui aga mitte, siis on vaja leida mingi muu lahendus.

Kui teil on lapsed, siis lahkuminek ei ole kõige kergem variant, sest see on laste jaoks hirmus valus. Hingekahjustus terveks eluks. Aga elada ilma seksita on ka vale. Seega tuleb asja kaaluda ja ehk minna targematelt nõu küsima või leida lahendus abielu kõrval.

Seks vastastikkusel kokkuleppel väljaspool kodu

Kui mõlemad sellega nõus on, et seksitakse väljaspool kodu ja magatakse eraldi, on see lahendus. Siis tuleb leida omale turvaline ja tore seksuaalpartner. Boonusega sõber või sõbratar. Naine loeb E.L. Jamesi erootilist romaani “Viiskümmend halli varjundit” ja proovib trikid enda peal järele. Muidugi turvaseksina. Mees omakorda vaatab nii palju pronograafiat kui hing ihaldab, taristu ja lairiba kannatavad ning proovib põnevamaid kaadreid matkida, niipalju kui füüsiline vorm ja näitejaanne võimaldavad. Täisealiste inimestega vastastikusel nõusolekul muidugi. Seda tuleb teha kellegagi, kes ei tahagi suhtest muud, kui füüsilist turnimist, umbes nagu massaažis käiks. See teenus on Eestis küll naiste jaoks alles lapsekingades. Tegelikult oleks seda vist vaja. Lääne-Euroopas on muidu sildi all “Saun” ja “Massaaž” tihti just bordelliteenus ja sedagi ainult meestele. Seal saab lisaks sugukire mahalaadimisele üllatusena vahel ka isegi sauna ja massaaži. Suguhaigused ka muidugi. Kalli raha eest.

Sellise kokkuleppe puhul siis elataks nagu sõbrad koos, kellel omavahel on lapsed. Aga kui üks osapool tahab rohkem kui sõprust, tahab truudust, armastust ja seksi aga teine pool küll ütleb, et armastab nagu sõpra ja laste ema, või laste isa, aga seksida üldse ei taha, siis koos magamine ei klapi.

Armuke? Jah? Ei?

Üks variant, mida meil mehed laialt harrastavad, on leida omale salaja armuke või mitu. Aga see variant ei ole väga hea, sest see ei jää pikalt saladuseks. Kõrvalsuhe tuleb alati millalgi avalikuks. Kas jäädakse otse vahele või kannab keegi küla peal keelt või tuuakse mõni vastik suguhaigus koju. Hästi hull on pappilloomviirus, mis levib isegi kummiga seksides ja võib vahel alles 10 — 15 aasta pärast tõeliselt välja lüüa ja vähiks muutuda. Selle vastu peab aastas-kahes korra proovi andmas käima, siis saab varakult jaole.

Tihti tuleb salasuhe avalikuks aga sellepärast, et armuke ei taha enam lihtsalt armuke olla ja hakkab kõvemat positsiooni nõudma ning välja pressima. Siis tahab mees küll salasuhet lõpetada, aga armuke ei ole nõus, sest on aastaid oodanud oma võimalust mehe kogu rahakoti kallale saada ja asub kättemaksule ning teeb kõik avalikuks. Värviliste detailideni ja rohkemgi. Pilt, heli, kogu komplekt…

Lisaks muudele jamadele ei sobi see salaja petmise variant ka sellepärast, et isegi kui elukaaslane või abikaasa teeb näo, nagu ta olukorraga lepiks, ta tegelikult valetab endale. Inimene tunnetab ju kui teisel on mõnusa seksi “võõrad lõhnad ja vibratsioon juures”. Iseennast võib ju püüda üle kavaldada, aga see ei õnnestu. See tekitab rusutud olekut ja salaviha partneri vastu. Külma auru täis tuba ei ole elamiseks mõnus. Seega see variant ei tee kellelegi head. Iga hea ja püsiva asja aluseks on ikka ausus.

Mõelgem koos, milline oleks ideaalne lahendus, kui partner enam sind ei taha.