Kallimad, kes on suhtes olnud enam kui aasta, teavad seda olukorda väga hästi. Justkui eikuskilt algab jälle see sama tüli, mis muudkui ketrab ja ketrab, ehkki olete üksteisele korduvalt lubanud, et ei räägi enam sellest teemast, sest ilmselgelt see ei vii mitte kuskile.

Tavaliselt algab see tühipaljast näägutamisest, mis viib kiiresti tõelise põhjuseni. “Sa ei korja kunagi oma musti sokke üles, sa ju tead, et see ajab mind hulluks!” või “Miks sa pead alati hilinema, sa tead küll, et mina väärtustan oma aega!” jne.

Tihti ei olegi küsimus nendes mustades sokkides või hilinemises, põhjus peitub hoopis palju sügavamal, kuid inimestel on raske seda endale tunnistada.

Võta ühel päeval hetk, et tuletada oma kallimale meelde seda üht teemat, mis teid alati tülli ajab. Te ei pea hakkama selle üle jälle vaidlema, ei, see oleks mõttetu, vaid küsi talt lihtne küsimus: “kui me selle teema üle ei vaidleks, siis mis oleks tore tegevus, mida me võiksime selle asemel teha?”

Võta aega, et ka ise sellele küsimusele vastata. Väga halb olukord on siis, kui kumbki teist ei oskagi mõnda toredat ajaveetmisvõimalust välja mõelda, sest see tähendab, et teil on üksteise seltsis igav või halb.

Kui te aga mõlemad teate täpselt, mida te tahaksite teha pideva tülitsemise asemel, siis visake see tüli lõplikult kõrvale ja hakake tegema asju, mida te päriselt naudite!

Allikas: The Guardian