1. Pange rõhk koosveedetud aja kvaliteedile, mitte kvantiteedile
Kui kallim on kogu oma energia töö peale ära kulutanud, ei tule ta õhtusöögilauda kindlasti värske ja rõõmsana — pigem saate teie tema halvema osa. Igal õhtul ei ole võimalik suhelda, vestelda ja aega veeta. Aga selle pärast ei ole mõtet end materdada. Eesmärk peaks olema selle vähese koosolemise aja võimalikult tähendusrikkaks loomine.

2. Tegelikult on hea, et partner suhtub oma töösse nii põhjalikult
Kuigi sulle käib ilmselt närvidele see, et tal ei jää sinu jaoks aega, keskendu sellele, et tegelikult on väga tore, et talle meeldib oma töö ja et ta tahab seda hingega teha. Töö ja pereelu ei peaks olema vastandid — mida õnnelikum sa oled tööl, seda rahulolevam oled sa ka oma koduses elus ja teistes suhetes ja lõppkokkuvõttes on see ju hea asi. Kui tööl hakkab kehvasti minema või sellest on kopp ees, muutuvad varem või hiljem ka teised suhted halvaks.

3. Pange telefonid käest ära
Paluda, et kallim sinuga koos olles kõnedele või meilidele ei vastaks, ei ole liiga suur palve ega tema poolt mingi meeletu suur vastutulek. See on täiesti normaalne kahe inimese vaheline segamatu suhtlus. Kui see on igal õhtul võimatu, võtke vähemalt paar korda nädalas tund-paar, kus kõik ekraanid on kinni ning pühendute ainult teineteisele (ja lastele).

4. Muuda viisi, kuidas oma suhteprobleemidest räägid
Juhtimiskoolitustel räägitakse alati sellest, et elu ja oma probleeme ei tohi liiga tõsiselt võtta ning kriitika ja süüdistamisega tuleks tugevalt tagasi tõmmata. Eesmärk on vihastele plahvatustele vastata rahulikult ja leebelt. Kui sa tõesti oled huvitatud sellest, mida partneril öelda on ja reageerid tema väljaütlemistele rahulikult, sillutab see tee avatud ja konstruktiivsele kommunikatsioonile. Ja pea meeles — huumor on alati parem!

5. Plaani ise tegevusi (aga vaata enne ta kalender üle)
Selle asemel, et nõuda kallimalt töökoormuse vähendamist (seda tehes tundub talle, et sa ei toeta teda), mõtle välja, mida te saaksite veel koos teha. Töö- ja pereelu ühildamine ei käi niisama, sa pead selle nimel, et sa ka tegelikult juhtuks, päriselt vaeva nägema! Niisiis: pikkade heietuste asemel, et mis kõik võiks olla ja kunagi oli, broneeri äge nädalavahetus kuskil teises linnas, tehke neid asju, mida teile enne tema töösse sukeldumist teha meeldis ja leidke uusi põnevaid tegevusi.

6. Manageeri oma suhet nagu see oleks su töö
Kui vaja, tuleb ka kodune elu minuti täpsusega paika panna, et kõikidel oleks graafikud teada ja selged. Istuge pühapäeva õhtul maha, vaadake oma uue nädala graafikule otsa ja rääkige läbi, kes on kus, kes viib-toob lapsed, millal on kahekesi olemise aeg, kuidas jääb söögiga. Paljudel puhkudel töötab selline organiseeritus paremini kui lihtsalt nädalast läbi voolamine, sest kui graafikusse on spetsiaalselt märgitud kahekesiaeg, siis tuleb sellest ka kinni pidada ja jutul lõpp!

Allikas: Huffington Post