Märgid, mis näitavad, et teil on probleeme:

* Kontrollid alati partneri meile ja telefoni ning tunned huvi, kellega ja millal ta suhtleb.

* Oled haiglaselt armukade. Tulemuseks kohutavad tülid ja isegi vägivald.

* Luurad oma kaasa järel ning pead teadma, kus ta päeva jooksul käib, kellega suhtleb, mida teeb.

* Kahtled tema sõnades, ei usu tema juttu. Kõik, mis ta ütleb, tundub kahtlane.

Suhtes põhjustavad usaldamatust tavaliselt:

* Eelnevalt petta saamine

* Madal enesehinnang ja  ebakindlus

* Vähene usk praegusesse suhtesse

Kuidas usaldus tagasi tuua

Enne, kui sa saad hakata oma suhet parandama, peate oma usaldusprobleemidest rääkima ning leidma vastused küsimustele: kellel on usaldusega probleeme? Kas ainult sinul või partneril samuti? Kas sind saab usaldada? Kas sa tõesti usaldad oma partnerit? Kas tema usaldab sind? Kas tema peab end usaldusväärseks? Rääkige võimalikult ausalt, et saaksite nende vastuste juurest järgmise sammu juurde edasi minna.

Kui olete probleemi põhjusteni jõudnud ning valmis neist koos üle saama, siis saate liikuda edasi järgmise etapi juurde ning asuda usaldust looma või taastama.

Ole aus

Vasta ausalt, kui partner küsib su arvamust, isegi siis, kui tõde võib haiget teha. Ta austab sind, kui räägid sellegipoolest tõtt ning lõpuks hakkab sind rohkem usaldama. Väldi ka kõige väiksemaid valesid, sest kui ta tabab su valetamiselt mingi pisiasja kohta, kahtleb ta kohe, kas sa oluliste asjade kohta räägid tõtt või ajad samuti padajuttu. 

Pea lubadustest kinni

Kui lubad talle, et lähed temaga reedel välja, siis mine temaga reedel välja! Kõikide lubaduste, ka kõige väiksemate, pidamine on oluline. Kui kahtled, kas suudad, ära luba üldse. Parem on mitte üldse lubadust anda, kui see hiljem tühistada. Kui siiski pead seda tegema, tee seda võimalikult kiiresti ja selgita ausalt ja põhjalikult ning jälgi, et partner mõistaks su põhjuseid.

Ütle, mida mõtled

Su sõnad peaksid olema kooskõlas su tegude ja kehakeelega. Kui ta küsib, kuidas end tunned ja vastad „Hästi!”, kuid hääletoon ja kehahoiak ütlevad hoopis vastupidist, satub ta segadusse ja ei suuda su juttu ka hiljem tõsiselt võtta.

Ära hoia saladusi

Partneri eest asjade varjamine ei ole kunagi hea idee. Esiteks on varjamine keeruline ja veelgi raskem on hiljem välja tulnud saladusi seletada. Ole aus ja lao kõik kaardid lauale!

Sea piirid

Usalduse paneb tõsiselt proovile armukadedus. Seetõttu peaksite kohe suhte varajases järgus selgeks rääkima, milline käitumine on lubatud ja milline mitte ning kust läheb piir. Ja pea oma seatud piiridest rangelt kinni! See aitab usaldusprobleemide lahendamisele väga hästi kaasa.

Ole etteaimatav

Ka siis, kui sul on suur tahtmine mõne üllatuse või muudatusega teie suhet värskendada, püüa sellest hoiduda seni, kuni usalduse küsimus on lahenenud. Kui teil on probleeme, eelistab partner su käitumist ja reaktsiooni ette teada ning üllatuste jaoks ei ole siis hea aeg.  Mõtle korraks — millal hakkavad inimesed kahtlustama, et midagi on korrast ära? Just siis, kui partneri käitumisse siginevad uued jooned. Just seetõttu peaksid sina olema nii etteaimatav ehk usaldusväärne kui võimalik.

Usu partneri võimetesse

Partneri oskustes pidevalt kahtlemine võib usaldust kõvasti kahjustada. Sa pead uskuma, et ta tuleb oma ülesannetega toime! Kui kahtled, räägi temaga ja väljenda oma muret, kuid hoidu iga kord sõna võtmast ja kritiseerimast.

Räägi oma vajadustest

Ära eelda, et partner suudab su mõtteid lugeda ning teab unepealt, mida sa igatsed ja tahad. Räägi talle. See lähendab teid ning tekitab usaldust ja paremat teineteisemõistmist.

Ole avatud

Su partner peaks tajuma, et ta tõesti tunneb sind läbi ja lõhki ning teie vahel ei tohiks olla ühtegi seina ja ühtegi tabuteemat.

Hoia tema saladusi

Partneri intiimseid üksikasju ei räägita välja. Mitte kunagi! Mitte kellelegi! Kui ta näeb, et sa ta võib sulle oma asju rääkida ilma, et kuuleks neid jutte hiljem küla pealt või toidupoest tunneb ta end kindalt.

Tee enda kallal tööd

Kui sul on olnud halbu kogemusi, pead sa nendega ise toime tulema, mitte neid samu probleeme oma praegusesse suhtesse üle kandma. Käitud väga ebaõiglaselt, kui kahtlustad uut partnerit kõiges, mis su varasemas elus valesti on läinud ning eeldad, et kui su eelmine mees sind pettis, siis tema teeb kindlasti sama. Ei tee!

Usalduse loomine suhtesse võib võtta aega ja palju tööd, kuid ilma selleta ükski suhe toimida ei saa.

Allikas:relationshipdisaster.com