Kas teie mees sarnaneb rohkem kassi või koeraga, seda otsustage ise, ja see polegi põhimõtteline küsimus. Tõsiasjaks jääb aga, et mehe pidamine kuigivõrd lemmiklooma hooldamisest ei erine. Kui käitute oma mehega nagu koduloomaga, on õnnelik kooselu garanteeritud pikkadeks aastateks.

Esiteks, küllap räägite vahel ka lemmikuga. No tule nüüd ometi, mis sa nuusid. Jälle on sul karv lahti, kullake! No kus sa ennast ometi nii ära määrisid, ah. Tule, musike, teeme käpad puhtaks. Ei, ilma rihmata ma sind välja lasta ei saa, sa jooksed ju auto alla. Ole nüüd süsti tegemise ajal ilusti paigal, palun, ja ära kraabi tohtrit veriseks.

Nii mõnigi naine usaldab lemmikloomale ka oma muresid, pidades temaga pikki vestlusi. Ent ta ei eelda sugugi, et kass või koer talle vastu räägiks. Ta lepib sellega, et kass paneb pea käppadele ja vaatab lõpmatusse, koeralt võib vahel mõistva pilgu ju pälvida.

Kui te ka oma mehelt enam vasturääkimist ei oota, läheb teie elu päevapealt paremaks. Pole vähimatki mõtet nõuda, et ta teie emotsioonidele resoneeriks ja sama palju rääkida viitsiks kui teie. See pole meeste loomuses. Võtke seda arvesse ja olge rõõmus, kui ta lubab teil omaette jutustada. Võimalik, et erinevalt koerast saab ta peale hääletooni aru ka mõne lause mõttest. Pole üldse paha.

Teiseks, iga looma karv läigib siis, kui teda korralikult toidetakse. See kehtib meeste kohta täies mahus ja rangusega, milles järeleandmisi teha ei saa. Valmistage talle parimaid palasid ning ärge kahetsege ainsatki köögis veedetud tundi. Tänu ärge oodake. Kass ei tule ka pärast värskete räimede manustamist kohe teie jalgu silima, aga ta teab, et teie peale võib loota, ning kui teil on stress, siis lubab ta ennast silitada. Te vajate seda võimalust.

Ükski loom ei salli, kui teda söömise ajal segatakse. Koer võib häirijale hambad sissegi lüüa, iga loomaomanik teab seda. Meestega pole lugu teisiti. Kui mees sööb, siis ta sööb ja ei tee samal ajal midagi muud. Kui olete talle toidu ette kandnud, siis ei maksa temaga juttu alustada.

Suupidamise nõue kehtib pikemaltki, sest nagu iga loom, soovib ka mees pärast söömist leiba luusse lasta. Kass keerab ennast diivanile kerra, koergi puhkab pisut. Ükski suurem kiskja ei lähe pärast korralikku kõhutäit kohe uuesti jahile, vaid laseb silma looja ning seedib. Nii ka mees. Pärast kosutavat lõunat või õhtueinet võimaldage mehele puhkust ning ära tüüdake teda.

Iga loom ihkab puudutust, nii ka mees. Silitage ja kammige teda, see meeldib talle. Kui mehel peaks pealael silitamisväärset karvkatet väheks jäänud olema, ärge laske ennast segada, seda tundlikum pea on. Masseerige meest nii palju, kui ta soovib. Ta on teile tänulik, kuigi ta seda eales sõnades ei väljenda. Rohked hellitused, mille eest midagi vastu ei oodata, on õnnelike kooselude hästi hoitud saladus.

Isegi rihmaga harjunud koer rõõmustab, kui teda vahel siiski vabalt ringi joosta lastakse. Meeste kaelarihmad on mõistagi nähtamatud, aga igati kasulikum on mehele jätta mulje, et rihm on pikk ja võimaldab peaaegu piiramatut vabadust. Siiski peab mehel kogu aeg olema teadmine, et tema seda rihma ise kaelast ära võtta ei saa.

Igal koduloomal on jooksuaeg. Kui teie mees on seda tüüpi koduloom, keda aeg-ajalt omapäi välja lastakse, siis on teie kohus teda pärast pulmast naasmist hellalt tohterdada — näiteks juhul, kui ta on teiste isaste käest tappa saanud või oma võimeid emaseid karata üle hinnanud. Ta tuli ju tagasi, see on peamine. Ta on teie oma, ja teie vastutate tema eest. Juba „Väikese printsi“ rebane teadis, et tuleb vastutada selle eest, kelle olete kodustanud.