Sellele küsimusele vastuse leidmiseks küsitles Marie Claire tõelisi fuuriaid ja mehi, kes neid armastavad. Alljärgnevalt on esitatud 10 peamist põhjust, miks osa meestest eelistab fuuriaid malbetele neidudele.

1. Meestele meeldib, kui neid käsutatakse.

Loomulikult ei ütle nad seda otse välja. "On põnev, kui naine esitab sulle pidevalt väljakutseid," põhjendas oma valikut 30-aastane Troy Spencer.

Oma tulehargiga seitse aastat abielus olnud arvutiinsener Spencer abiellus naisega suuresti just tolle fuurialike omaduste pärast.

31-aastane kooliõpetaja Isaac Cassadine, keda fuuriad on kütkestanud koolipõlvest peale, kommenteeris: "Naine, kes teab täpselt, mida ta tahab, on mehele suureks kergenduseks."

Teised mehed tunnevad vajadust selle järele, et neid jumaldaks fuurialik tüüp, kes oleks neile jäägitult andunud, samas õhkaks ma-ei-vaja-sind enesekindlust.

Fuuriad ei vaja poputamist ning sussutamist, nad on tugevad ja agressiivsed ega hooli sellest, mida teised neist arvavad, kommenteeris 30-aastane Marlena Coe, veendunud fuuria.

Cassadine on temaga ühel meelel: mehed teevad kõrvalhüppeid naistega, kes ei ole kuigi tahtejõulised, aga õhtul tahavad nad minna koju naise juurde, kellel on selgroogu.

2. Mehed näevad fuuriates ihaldusväärset vallutamisobjekti (see on midagi viikingite ajast, naised seda ei mõista).

"Fuurialik naine on kui trofee," kommenteeris 30-aastane filmitegija Joe Kane. "Enamus mehi tunneb nõrkust tugevate, enesekindlate naiste vastu, kes ei vaata nende poolegi." Sellise naise allutamine tõstab mehe enesehinnangut.

"Mehed tahavad naise eest hoolitseda, aga nad vajavad ka vallutusi," kommenteeris 29-aastane pankur Jim Rogers, kes on olnud oma tulehargiga õnnelikus abielus viimased kaks aastat. "Kui naine vajab algusest peale hoolitsust, on see liiga lihtne. Kui naine on iseseisev, saab mees muuta ta hoolitsust vajavaks ning see pakub palju rohkem rahuldust."

3. Mehed loodavad fuurialt voodis tõelist tulevärki.

Paljud mehed arvavad, et fuuriad on voodis kirglikud, tormilised ja ettearvamatud - ühesõnaga suurepärased.

"Mehed eeldavad automaatselt, et selline naine võtab ka linade vahel ohjad enda kätte," märkis Kane. "Kui naine on igapäevaelus väga jõuline, siis ütleb mehe loogika, et ta on seda ka voodis."

4. Tulehargid on kui rodeohärjad: on põnev vaadata, kui kaua sul õnnestub seljas püsida, enne kui sind maha raputatakse.

Täielik teadmatus selles osas, mis võib muuta armsa kiisukese möirgavaks tiigriks, ajab nii mõnegi mehe kihevile.

"Oht on alati olemas - saada avalikus kohas kõrvakiil, leida end baaris märja rinnaesisega või olla jäetud võõras linnas üksinda teepervele," kommenteeris Troy Spencer. "See on tõeline adrenaliinisüst, otsekui bendzhihüpe või mägirattaga sõitmine."

5. Fuuriad on meeste jahtimisel äärmiselt järjekindlad.

Kui fuuria on enesele meelepärase jahilooma leidnud, võimenduvad ta kaks peamist iseloomujoont - katkematu järjekindlus ja häbitu pealetungivõime.

Charlotte Martini lugu on selles osas täiesti tüüpiline. 31-aastane reklaamifirma juht kohtas oma tulevast arhitektist abikaasat peol. Paari minutiga oli ta mehe kööginurka ajanud ning peaaegu kõik ta hambaplommid suust imenud. "Ta pomises midagi sõbranna kohta," meenutas Martin uhkusega, "ma teesklesin üllatust, aga suudlesin teda edasi." Ta surus mehele pihku oma telefoninumbri ja kui mees vedu ei võtnud helistas ise. Olles köitnud mehe tähelepanu, ei tülitanud ta teda enam nii sageli oma kõnedega, lastes tal nautida vabadust. Samas flirtis ta häbitult mehe sõpradega, et ajada teda armukadedaks. Aasta pärast Tad ja Charlotte abiellusid.

6. Tulehark on valmis andma hoopi allapoole vööd, et meest endale saada.

Jumal hoidku seda naist, kes astub fuuria ja ta mehe vahele. Kui Gina Lord kohtas oma juristist sõpra Johni, oli too ta ülikooliaegse toakaaslase armuke. See ei takistanud Ginat temaga flirtimast ja talle sülle istumast, kuigi sõbranna oli sellest väga häiritud. "Kui sa ei pääse kohe jaole, püsi lähedal" strateegia andis tulemuse, kuna samal päeval, kui sõbranna mehega suhted katkestas, oli Gina juba tollega voodis.

7. Fuuriad ei talu, et teised naised nende mehi sihivad.

Fuuriad hoiavad mehi kindlalt lõa otsas, et kaitsta neid teiste naiste eest, kusjuures meestele see sageli meeldib. "Ta tunneb end meelitatuna, kui ma olen õel naise vastu, kes talle külge lööb," kommenteeris 27-aastane tantsija ja veendunud fuuria Lana Rivera.

Hästi mõjub ka rivaalile joogi sülle kallamine või tema alavääristamine.

Martin meenutas esimest kohtumist tulevase abikaasa sõbrannaga: "Ma kutsusin teda terve õhtu vale nimega, otsekui oleks ta nii tühine, et nimigi ei jää meelde."

8. Fuuriad võivad mängida "halba politseinikku".

Meeldivad kutid saavad olla meeldivad, kui naised nende eest musta töö ära teevad. "Mina olen alati see, kes lahinguid peab," ütles Gina Lord. "John ei ole vaidlustes kuigi tugev."

Hea politseiniku/halva politseiniku strateegia annab tulemusi ka Morgan Stanley maaklerile Walter Colbyle, kes ise on nii leebe, et lepiks ka viletsa lauaga restoranis või halva vaatega hotellitoaga. Tema teine pool Mona on see, kes nõuab välja parima, kuna on veendunud, et ta on seda väärt. Ja meest see erutab.

9. "Mu sõbranna võib sinu sõbrannal nina sisse lüüa."

Mehed imetlevad salajas fuuriate kuraasi ning hooplevad sellega koguni sõprade ees. Ei ole kuigi haruldane, kui mehed suurustavad sellega, kuidas nende naine kellelegi koha kätte näitas.

10. Fuuriad ei lepi vähesega.

Küsige mõnelt fuurialt, miks ta alati kõige paremad mehed endale saab, ja ta vastab, et on seda väärt. See usk enese väärtusse ja vastumeelsus leppida millegi vähemaga ajab fuuriad ainult kõige paremaid mehi jahtima. "Milleks vähemaga leppida? Tuleb püüda parimat," ütles Lidsay Ewing. "Kui mehel on kõik minu jaoks olulised omadused olemas, siis ma ajan teda taga, isegi siis, kui ma kardan. Kui mees ei ole seda väärt, ei näe ma põhjust vaeva näha,. Minu jaoks võrdub fuurialikkus enesehinnanguga. Ma olen sama hea kui kestahes teine."

Vähesega mitte leppimine tähendab ka leige suhtega mitte leppimist. Pärast 18-kuulist suhet ihaldusväärse armukesega pani 31-aastane Loretta Alexis ta valiku ette: abielu või lahkuminek. Milleks raisata aega mehe peale, kes sind altari ette ei vii? Elu on selleks liiga lühike.

Ekspertide sõnul tunnevad tuleharkide suunas tõmmet:

  • - Edukad mehed, kelle emad hoidsid nendega distantsi. Sellised mehed valivad partneri, kes käitub sama malli järgi. See on omamoodi sadomasohhism. Sellega sunnivad nad ema end armastama. - dr. Judith Brigman.
  • - Kindel piin on etem kui ebakindluse piin. - koomiksikangelane Pogo.
  • - Võim on kõige võimsam armudroog. - Dr. Henry Kissinger.