Tavaliselt hakatakse välja vingerdama: mis vahet sel on? Pole ju mõtet kaevata minevikus, millega minul mingit pistmist pole. Kuni on tehtud tervislikke valikuid, ei peakski justkui mingit tähtsut olema, kui suur see number kokku tuleb. Siis selgitatakse, et küllap ma pettun, kui number on minu eeldatust suurem või väiksem ja kuidas ma mõtleks ainult nende eelmistele kogemustele, kui me peakski voodisse jõudma, kirjutab naine portaalis Your Tango.

Aga see ei ole üldse nii. Ma küsin kohtingul inimese kohta palju asju, mis tema kohta mulle informatsiooni annavad, näiteks millised filmid talle meeldivad ja mis on ta lemmikvärv. Ja kui palju seksipartnereid tal on olnud. Ainult üks partner võib tähendada seda, et tal ei ole palju kogemusi, ta alles uurib ja avastab, mis talle meeldib ja ei meeldi. Samuti annab see märku, et ta läheb inimesega voodisse alles siis, kui suhe on tõsine. Aga kui partnerite arv küündib üle 50, tundub, et sul enda meelest ei olegi partnerile midagi rohkem anda kui ainult füüsiline külgetõmme. Või naudid sa naudingu andmist ja saamist nii väga, et soovid saada võimalikult palju kogemusi enne, kui paikseks jääd. Igal juhul annab see vastus mulle tema ja tema suhtumise kohta romantilistesse suhetesse väga palju.

Selgitan enda näitel. Mina ei lähe voodisse enne, kui ma olen kindel, et siit areneb välja pikem suhe. Ilmselt on põhjus selles, et kasvasin üles kahe vanemaga peres ja see on peremudel, mis on mulle tuttav. Ma ei ole kunagi mõelnud, et mul on vaja paljusid partnereid, et välja selgitada, mis mulle meeldib ja mis mitte. Samuti ei näe ma vajadust üheöösuheteks kenade võõrastega. Seetõttu on minu jaoks oluline teada saada, kas mu kaaslase mõtted sarnanevad minu omadega või on kardinaalselt erinevad.

Seksipartnerite arv annab märku ka inimese kavatsustest. Kas ma tõesti meeldin talle ja ta on valmis minu nimel pingutama ning meie suhtesse panustama või olen ma talle lihtsalt järjekordne keha? Tema suhtumine üheöösuhetesse annab hea aimduse tema väärtustest ja kui need minu omadega ei kattu, siis ongi mul võimalik valida, kas ma viitsin oma aega tema peale vel raisata. Aga selle otsuse langetan ma siis juba korraliku infohulga pealt.