Kui su vastus oleks midagi sellist, et “ma rahulikult selgitaks talle, et kuigi ma hoolin temast väga, aga me lihtsalt ei ole teineteisele tuleviku mõttes õiged inimesed”, siis palju õnne — oled normaalne ja mõistlik täiskasvanu ja täiesti võimeline ise ka aru saama, millal on aeg minema astuda.

Aga kui su esimene reaktsioon on välja otsida kõik teie nunnupildid ja meenutada nii endale kui talle, kui õnnelik tulevik võiks teid kunagi ees oodata, siis palju õnne sullegi, sul on veel suhete kohta nii mõndagi õppida ja esimene tähtis õppetund tuleb siit: sa pead oma suhtes olema õnnelik PRAEGU ja kogu aeg, mitte kunagi kauges tulevikus.

Romantilistest suhetest mõeldes kaob meie mõistusest igasugune loogika. Me keskendume nii pingsalt sellele, mis kõik peaks olema/saab olema/hakkab olema/tuleb, et unustame selle, et tegelikult peaksime elama ka praeguses momendis ja nautima ka seda antud ajahetke oma suhtes.

Selle asemel aga võtame oma suhet kui töökohta, mida me lihtsalt talume lootuses, et ehk kunagi saab parem, ning kõnnime kinnisilmi allakäigutreppi mööda pimedusse ja õnnetusse.

Miks?

Sest me ei taha üksi olla. Sest mõte armastusest tundus äge ja ta oli parasjagu saadaval. Lootus paremast tulevikust elab. Armastus ei peagi olema nii roosamannaline kui kirjeldatakse.

Misiganes hirmud sul ka poleks, igal juhul ei ole mõistlik jääda sind mitte rahuldavasse suhtesse lihtsalt sellepärast, et sa oleks suhtes ja mitte üksi. Su aeg on väärtuslik ja seda ei peaks raiskama kellegi peale, kes sind õnnelikuks ei tee.

Kui su kõhutunne ütleb, et midagi on valesti, aga sa ei saa täpselt aru, mis, siis jälgi kõigepealt neid märke, mis ütlevad, et on aeg edasi liikuda:

1. Suhe on liiga pingeline

Suhted ongi aeg-ajalt emotsionaalselt kurnavad, aga sa ei tohiks tunda end pidevalt täiesti väsinuna ja meeleheitel. Tavaliselt aetakse need negatiivsed tunded segamini kire, romantika ja kuumade tunnetega ja vahelduseks ongi need väga ergutavad ja mõnusad, aga kui iga päev tundub sulle nagu ameerika mägedel ja sa ei suuda enam tempos püsida, on vaja aeg maha võtta ja lihtsalt puhata.

2. Või siis on kõik liiga igav

Emotsionaalse ameerika mägede vastand on surmigavus — rutiin, mis tapab, iga päev on täpselt ühesugune, midagi ei toimu ja sa ei mäleta, mis juhtus eile, üleeile või aasta tagasi, sest kogu aeg on ühtlane hall udu.

Igavusest on võimalik välja tulla, kui mõlemad osapooled on sellest huvitatud. Kui ainult sina võimled selle nimel, et ellu pisut särtsu tuua, aga ta ei viitsi isegi osaleda, rääkimata omapoolse initsiatiivi üles näitamisest, siis järelikult ei ole ta sellest lihtsalt huvitatud. Ja milleks sulle inimene, kes ei ole sinust huvitatud?

3. Sa pead manipuleerima, et oma tahtmist saada

See on eriti jõhker hülgamine, kui selleks, et tähelepanu ja hellust saada, pead sa alati asjad üle vindi keerama, hüsteeria tekitama, uksi paugutama ja lolli mängima. Nii ei peaks see üheski suhtes olema. Ausus peaks olema iga suhte alus — räägi, mida sa tahad, miks sa ei saa, mida sa tahad ja kuidas saada, mida sa tahad ja uuri välja, kas su soovid on talle vastuvõetavad, käivad üle jõu või teda lihtsalt ei huvita.

4. Sa tunned armastust ainult käsu peale

Sa ei peaks kunagi veenma või paluma oma partnerit, et ta sinuga koos aega veeta tahaks. Kui kõige lihtsamad asjad nagu koos restorani sööma minek, kinoskäik või sulle lennujaama vastu tulek valmistavad talle suuri probleeme, on aeg edasi liikuda, sest ilmselgelt on see suhe juba ammu läbi.

Allikas: Your Tango