Ja erinevalt varasemast praktikast ei ole teised naised enam esimese naise nooremad koopiad, vaid hoopis teistsugused isiksused.

Teine naine on elu näinud ja kogemustega. Noorele abikaasale see meeldib.Tema esimene naine oli tõenäoliselt mehe kooliaegne kallim ning nad olidühevanused. Nüüd on ta lahutatud ning otsib hoopis teistsugust kogemust.

Teine naine on haritud, kahe jalaga maa peal seisev ja intrigeeriv. Kui ka temaon lahutatud, võib tal olla või mitte olla lapsi, aga mehele meeldibkõige enam, et ta teab nii paljusid asju. Ta on mehega võrdne võitemast üle ega vaja mehe tuge, pigem on ta ise mehele tugisammas.

Vanema naise jaoks tähendab abielu põnevust, seksi ja maiseid naudinguid.

Noor ja kulumata

“Ma ei suuda kirjeldada oma rolli naeratamata,” ütles 42-aastane teinenaine. “Mu abikaasa on kõigest 35-aastane. Ta on noor,nägus ja ambitsioonikas. Ta ei ole nii kulunud kui paljud mehed, kellega mavarem kohtamas käisin ja kes olid minuvanused või vanemad. Mu esimene meesoli minust kümme aastat vanem ja seda viga ma enam ei korda. Alguses taoli mulle nagu isa ja siis ta muutus väga kamandavaks. Selles abielustunneme me mehega end võrdsena, kuna me oleme seda.

Tema esimene naine oli magistriõppe ajal kohatud kallim. Ta arvas, et nadsoetavad lapsed ning elavad traditsioonilist abielu. Ma arvan, et seetegelikult häiris teda, kui naine tahtis kohe töölt ära tulla ja lapsedhankida. Ta ei olnud selleks valmis ning nende abielu läks pikapealelõhki.

Kui ma teda kohtasin, ütlesin ma talle, et ei taha lapsi, vaid partneritja abikaasat. Tal ei paistnud olevat midagi selle vastu. Me oleme vägalähedased ning see abielu on meie mõlema jaoks nagu unistus.”

“Kõik taandub seksapiilile”

Noorema mehega abiellunud naine tunneb end aktiivse ja tähtsana. “Minujaoks taandub kõik seksapiilile,” ütles kaks korda noorema mehegaabiellunud naine. “Ma paistan leidvat mehi, kes mulle sobivad. Ka neilemeeldib see kontseptsioon piisavalt, et minuga abielluda. Me tahame veetakoos aega, kuigi me töötame erinevatel aegadel. Ma töötan öösiti ning nüüdtahab ka mu mees panna end öövahetusse kirja. On kohutav, kui meteineteist ei näe. Ta ütleb, et pärast esimest abielu ta teab, mida tanaises näha tahab ja mida vältida. Ma tunnen end väga erilisena.

Muabikaasale meeldis, et ta esimene naine oli vanem. See oli tema meelestväga kütkestav. Ma ei tea, miks nende abielu lagunes, aga ma olen alatitundnud kergendust, et ta esimene naine oli minuvanune ja mitte noorem.Vastasel juhul ma tunneksin vajadust temaga võistelda.”

Abiellu silmad lahti

Ühiskonnas, kus hinnatakse noorust ja ilu, on selline olukord iseäranishea. Kui mehest vanem teine naine muretseb mehe noorema esimese naisepärast, võib ta tunda end ohustatuna. Ta tunneb end ebakindlalt oma vanuseja välimuse pärast. On oluline meeles pidada, et teine abielu — eriti kuisee on mõlemale poolele teine — sõlmitakse silmad lahti.

Mees teabvarasemast paremini, millist elu ta elada tahab, ja kuigi ta on naisestnoorem, on tal esimeses abielust saadud kogemus ja ta teab, mis on tallehea ja mis mitte.

Ta toob teise abiellu kaasa, mis ta on esimesest abielust õppinud.

Noorem mees väljendab sellega oma küpsust, kui ta valib teiseks abikaasaksvanema naise. Ta on teinud otsuse, et tahab just nimelt seda ja on kõigistaspektidest teadlik.

Sageli abielluvad noorema mehega liitu heitvad naised temaga samalpõhjusel mis mehed noore naisega abielludes. Vanemast teisest naisest janooremast mehest koosnev paar on omamoodi glamuurne.

Aastaid on ühiskond jälginud vanemaid mehi ja nende käevangus rippuvaidnoori naisi. On aeg, et ka naistel oleks keegi, keda käevangus näidata,kes oleks noor ja täis elujõudu.

Pole hirmu mineviku ees

Mehest vanem teine naine võib olla oma tulevikus kindlam kui ülejäänud teised naised. Ta ei pea muretsema mehe esimese naise pärast, kuna selles abielus puuduvad illusioonid ning hirm mineviku ees. See-eest saab ta suunata pilgu kindlameelselt tulevikku.

Kuna selline naine ei pabista mehe eelmise pere ja naise pärast, on tal parem võimalus sõlmida komplikatsioonideta abielusuhted. Ta ei pea muretsema mineviku pärast ning võib keskenduda vaid abielule. Ta teab, miks abikaasa just tema valis ning see annab talle vabaduse. Sellises abielus puudub traditsioonilise abielu surve teha karjääri ja kasvatada samaaegselt lapsi, kusjuures kogu energia võib kulutada suhetele.

Mees tunneb sellises abielus, et tema noorust ja vitaalsust hinnatakse. Mida rohkem aeg edasi läheb, seda rohkem mehi valib teiseks abikaasaks vanema naise ning on oma valikuga rahul. Mis naistesse puutub, siis tunnevad nad end selles abielus õnneliku ja turvalisena.