Tõeliselt meheliku mehe puhul, nagu üks ka eelpool kõnelejatest ütles, pole vanus oluline, vaid pigem hoiak, mõttelaad ja olemus. Tõeliselt mehelik mees on kaitsev ja hoidev. See tähendabki vajadusel ISE abi pakkumist (lume rookimine, ukse lahtitegemine, pakkuda abi poekottide kandmisel vms). Ei kiitle ega hoople oma vara, seisuse või oskustega. Kui vaja, avastatakse see niigi. Pealegi, iseavastamine on omamoodi huvitavam, kui see, et mees kohe kõik letti laob. Kiitlemine võtab mehelt tema mehelikkuse. Mehelik mees on mehelik, ilma et ta selle tõestamise tarbeks midagi teadlikult teeks — kõik tuleb loomulikult.

Mehelik mees teab, mis on elu hind ja kuidas tuleb raha. See tähendab, et ei ole mehelik kui mees elab täisealisena vanemate kulul, pole kordagi tõsist tööd teinud või omanud mõnda kohustust. Pole mehelik kui mees räägib, et tal pole erilisi muresid. Igapäeva murede ja kohustustega isetoimetulek teeb mehe mehelikuks.

Mehelik mees ei räägi palju, aga samas ei ole ta ka vestluses täiesti vaikiv pool. Mees peaks oskama oma seisukohti väljendada konkreetselt kuid vajadusel küsima kui ei tea, igasugused jutud “ma-tean-küll-seda” ei ole mehelik. Mees võib samuti tõdeda, et ei tea mõnda asja.

Mehelik mees ei ole süüdistav või manipuleeriv, emotsionaalselt on tasakaalukas, kus rõõm ja kurbus võiksid olla tasakaalus — ei ole ülemäära optimistlik ja naljahammas või teistpidi — ülevoolavalt melanhoolne või negatiivne. Vestluses tunneb huvi vestluskaaslas(t)e arvamuse/seisukohtade vastu, mitte ei räägi ainult lakkamatult endast.

Mehelik mees peaks pidama oluliseks erinevaid seisukohti, olema arvestatav. Ei saa ainult mõelda “oma kasti sees”. Mehelik mees mõistab mis on emadus, pension, töötus jne.
Mehelik mees vastutab oma tegude eest. Kui keeratakse mingi käkk kokku, siis selle eest ka vastutatakse.

Mehe välimus on korralik, riietus vastavalt olukorrale (pidulikul üritusel kenam riietus kui argipäeval jne). Mehelik mees oskab asju, mitte et ta oleks meisterklass kokkamises, remonditöödes maja ja auto juures või IT-teaduses, aga nadi kui lihtsamaid sööke ei osata teha või majas mõnda mutrit keerata või lihtsamaid operatsioone arvutis ise teha.

Mehelik mees on julge. Tore kui oskaks ennast ja sõpru kaitsta vajadusel, ei oleks impulsiivne, et noriks tüli vaid nö “kulgeks oma rada” pigem. Mehelik mees on selline, kus naine saab end tema kõrval tunda naiselikuna.

Aitäh, V.Ks. selle põhjaliku kommentaari eest. Naistekas nõustub!