Mida ei tohiks tülitsedes kindlasti teha?

1. Ära ignoreeri teda

Loomulikult on normaalne, et peale suurt tülitsemist vajab igaüks natuke rahu ja mõtlemisaega, aga seda tingimusel, et sa sellest oma kaaslasele ka teada annad.

Üks suurimaid vigu, mida väga sageli tehakse, on oma elukaaslase täielik ignoreerimine peale tülitsemist. Tema võtab seda, kui solvangut või karistust.

Kui vajad rahu ja vaikust, ütle talle seda, aga ära käitu nii, nagu teda poleks enam olemaski.

2. Ära palu lihtsalt andeks

Kahest sõnast ei piisa, kui sa oled läinud liiale ja öelnud halvasti. Nüüd tuleb võtta aega selgitamiseks, mis ajendas sind nii käituma ja mille pärast sa täpsemalt vabandad.

3. Ära õigusta oma teguviisi

Tülitsemise põhjuseid on tuhandeid, vahel piisab vaid raskest tööpäevast, peavalust või magamata ööst. Kas teadsid näiteks, et paaridel, kes öösiti ei maga, on suurem oht tülitsemiseks?

Teise süüdistamine selles, et sina oled väsinud või stressis ja enda õigustustamine ei ole õiglane. Kui oled vihane, kurb, masenduses, stressis või solvunud, siis ütle seda oma elukaaslasele.

4. Ära keskendu tüli põhjusele

Parem kuluta oma energiat lahenduste leidmisele. Halva ja hea tüli vahe seisneb selles, kas sa tahad või ei taha leida lahendusi oma probleemidele.

5. Ärge minge solvununa magama

Isegi, kui magamine võib aidata vihahool kaduda, siis see pole sugugi hea asi, mida teha. Muidugi, kui te lähete peale tülitsemist magama, ei ole te ilmselt enam hommikul vihased, aga halvad emotsioonid ja asjad, mis jäid välja ütlemata, on ikka hinges alles. Hiljem on sellest raskem rääkida.

Allikas: Kodused Lood