Me ei saa talle seda väga pahaks panna, sest ükskõik, kui palju me Angelina vinget attitude’i ka ei imetleks (või vähemalt imetlesime), on see proua Smithi kehastanud naine valmis tegema kõik, et saada endale just see härra Smith, keda tema tahab. Ja vabandust, Jennifer, kuid ükski abikaasa pole piisavalt võimekas, et teda peatada.

Kui sul on aga tunne, et otsekohe oma kaaslasele kellegagi suhtlemise keelamine võib sulle valusasti kätte maksta, on sul õigus. “Teha partnerile ettekirjutusi, kellega ta võib suhelda ja kellega mitte, teeb suhtele ainult halba,” ütleb psühholoog Susan Axtell. Kõige helgem stsenaarium? Ta tunneb, et tahad talle pähe istuda, ning muutud talle vastumeelseks. Kõige hullem? Su mees suhtleb keelatud sõbrannaga salaja edasi (kuigi ta ei pruugi temaga ilmtingimata magada). Ideaalne strateegia on muuta teie suhe kaljukindlaks.

“Kui olete partneriga ühel lainel, parimad sõbrad ja klapite ka voodis ideaalselt, ei peta ta sind. Seejuures pole oluline, millised selle teise naise kavatsused võivad olla,” ütleb raamatu “Love Secrets Revealed” autor Allen Berger. Kas see siis tähendab, et peaksid sinisilmselt käed rüpes kodus istuma, samal ajal, kui sinu mees veedab kuskil aega sõbranna või kolleegiga, kelle käitumisest on aru saada, et ta üritab su kaaslast igal võimalikul juhul ära võrgutada? Mitte mingil juhul! See, et sa tolle napaka bitch’i telefoninumbri kustutamist nõuda ei tohi, ei tähenda, et sa nende suhtele diplomaatilisemal teel lõppu peale teha ei saaks.

Loe veel Cosmo septembrinumbrist:
• Intervjuu: Shakira leidis viimaks oma õnne.

• Voodifantaasiate tagamaad.

• Skoorivad kutid: 6 superseksikat jalgpallurit.

• Meeste manuaal... et mõistaksid neid.

• Lahenda ise mehe iluprobleemid.

• Boonus: trennipiibel – 13 spordiklubi, kus saavutad elu parima vormi!

Võta rahulikult. Kõige sobivam on mehe kahtlane sõbranna teemaks võtta mõnel sellisel momendil, kus olete kaaslasega eriti lähedases tujus. Näiteks olete just pühapäeva puhul pannkooke teinud ja vedelete diivanil teineteise kaisus. “Just õige ajastus tagab selle, et mees ei võta sinu juttu süüdistusena ega lähe kaitsesse,” ütleb raamatu “I’m Right You’re Wrong” autor Xavier Amador.

Ütle leebel toonil: “Ma saan aru, et te olete sõbrad, aga miski tema juures tekitab minus imelikke tundeid. Muidugi ei saa ma sulle öelda, et sa ei tohi temaga kohtuda, aga lihtsalt… Ta tekitab minus nii suurt ebamugavust, et ma lihtsalt pidin midagi ütlema.” “Kui räägid enda tunnetest ega maini oma jutus meest selle sõbrannaga seotult, näitad mehele, et austad teda, mitte ei kahtle temas,” ütleb Amador. Kui see jutt räägitud, tee ettepanek, et võiksite ju kolmekesi aega veeta, sest võib-olla avastad seda naist tundma õppides, et ta on tõesti tore.

Teine faas

Kui sina kord juba pildil oled, on suhteliselt tõenäoline, et see teine naine seal enam olla ei viitsi. Kui ta lolli järjekindlusega su mehe kõrval edasi tiksub, on aeg veel üheks jutuajamiseks. Oota paar päeva ja selgita oma mehele, et su tunded selle sõbranna suhtes pole läinud üldse paremaks, pigem kehvemaks. Näiteks: “Mulle tähendaks see väga palju, kui sa temaga natukene vähem aega veedaksid. Või ei veedaks üldse. Ma tean, et seda on väga palju palutud, aga kas sa teeksid seda minu heaks?”

“Selline palve on kardinaalselt erinev nõudmisest stiilis “sa ei tohi selle naisega enam mitte kunagi rääkida”. See ütleb, et ma ei ürita sind kontrollida, ma lihtsalt ütlen, kuidas sa saaksid mind veel õnnelikumaks teha,” selgitab Axtell. Seejärel jäta pall mehe väljakupoolele — iga mees, kes oma naisest tõeliselt hoolib, hakkab sellist suhet tasapisi jahendama ja loobub sellest lõpuks sootuks.