Mu laps oli just saanud nelja-aastaseks ja olime temaga kahekesi seda tähistamas ühes laste teemapargis.

Seal pargis oli ka üks isa oma kahe lapsega, vanem oli tal ka neljane ja peale, noorem kolmeaastane. Kuna lapsed sõbrunesid, siis saime meiegi jutule ja sai siis kokku lepitud, et võiks veel midagi ette võtta koos lastega. Nii sain endale austaja, kes alati käis mul külas koos oma lastega, nemad naisega olid lahus ja mehel oli nn lastega suhtlemiseks teatud aeg.

Olime juba umbes paar-kolm kuud suhelnud, meie lapsed said kenasti läbi ja vahel tõi mees oma lapsed meile, kui tal näiteks endal oli asjaajamisi või tuli toimetusi ette ja polnud võimalik lastega tegeleda. Lastele meil meeldis.

Vahel siis juhtus ka nii, et mees tõi lapsed hommikul ja ütles, et näe temal tuli kiire töö vahele, kas hoiaksin lapsi. Ühel nädalavahetusel, kui mees taas lapsed meile tõi, oli ka minul üks asjaajamine ees ja seda aedasi lükata ei saanud. Mis siis ikka, võtsin kõik lapsed kaasa ja läksin.

Läksime kauplusse ja seal mehe lapsed kilkasid, et näe issi siin. Vaatasin ja nägin, et mees oli seal tõesti koos kena ja noorusliku siresäärse blondiiniga. Blondiin suundus riiulite vahel eja mees läks mingeid majapidamis või tööriistu uurima.

Võtsin siis oma lapse, mehe lastele ütlesin, et ok, minge nüüd issiga kaasa ja pärast tulete oma asjadel järele. Tegime oma lapsega ostud ja läksime koju, mehe laste asjad tõstsin ukse taha. Millalgi need sealt kadusid, küsima ei tuldud ja pole neid lapsi ega meest ka enam kohanud.

Mees ise oli see, kes algatas meie suhte ja tema oli ka see, kes seda soovis, ütles seda sõnadega, et hoolib, armastab esimesest pilgust ja tahab meiega ühist peret luua.

Oleks ju siis kohe võinud rääkida, et vajab lapsehoidjat ja lastele sõpru — polnuks probleemi!
Miks pidi valetama ja sõna otseses mõttes keelt kõrva ajama? Sel ajal kui ma tema lastega tegelesin ja nende eest hoolitsesin, käis mees hopiski kohtamas või lihtsalt ei julenud oma sõbrannale lapsi tutvustada ega näidata, huvitav miks?

Mehe enda naine elab teises linnas, aga jah, kui oleks laste emaga poes kohtunud, eks siis olekski selgitanud, et mehel ootamatu tööasi ja lapsed hetkel minuga. No vähemalt mina teadsin seda nii. Antud juhul lihtsalt valetas ja kasutas ära.

Aga nojah, ma sain selle asja juures ise päris parasjagu muiata, et näete, mis tasemel meil nüüd mehed on.