1. Sõprus on ühepoolne

Absoluutselt iga suhe peab olema võrdselt kahepoolne, muidu ei tule sellest midagi välja. Kui ainult sina oled see, kes pingutab, näeb vaeva ja hoolib, siis on see sõprus tegelikult juba surnud. Sul pole mõtet panna oma energiat inimese peale, kes sinu heaks sama ei tee. Kui tunned, et ta ilmub välja ainult siis, kui tal on midagi vaja, aga kaob alati siis, kui sul on abi tarvis, on aeg head aega öelda.

2. Ta on su usaldust reetnud

Usaldus on iga suhte suur ja tähtis osa ning kui see on kadunud, on seda taastada ülimalt raske, kui mitte võimatu. Kui tegu on väiksema reetmisega ja inimene siiralt kahetseb, tunnistab oma viga ja vabandab, on ta väärt teist võimalust. Suuremate puhul aga saada ta kiiresti ja kohe pikalt — siitmaalt saab asi ainult hullemaks minna.

3. Ta ei hoia su saladusi

Sõbrad nii ei tee ja nii lihtsalt ongi! Iga inimene, kes tunneb endal olevat õigust talle usaldatud saladusi välja rääkida, ei ole mingi õige sõber, vaid lihtsalt kasusaaja ja sellist inimest ei ole su ellu vaja.

4. Ta on liiga negatiivne ja pessimistlik

Meil kõigil on raskemaid aegu, kus kõik ei lähe soovi kohaselt ja siis ongi sõprade kord appi tulla tuju tõstma. Kui negatiivsus ja hala kestavad juba väga pikalt ja inimene ise ei tee mitte midagi selleks, et oma tuju tõsta ja olukorda muuta, on sinul aeg samm kõrvale astuda, et tema negatiivsus sind mõjutama ei hakkaks.

5. Teil pole millestki rääkida

Mõnikord viibki elu inimesed lahku, sest asjaolud muutuvad. Inimesed kolivad, saavad erineval ajal lapsi, prioriteedid muutuvad ja mingil momendil võibki tulla arusaam, et nüüd ei olegi inimesega, kes kunagi oli kõige kallim, enam millestki rääkida. Tihti ei olegi jututeemade lõppemises süüdi mingi suur tüli või arusaamatus, vaid lihtsalt… elu.

Olukorda saab veel muuta, kui te mõlemad otsustate, et see suhe on teile tähtis ning te hoiate kinni neist asjadest, mis teid veel ühendab ja leiate võimalusi uute mälestuste loomiseks. Kui see aga ei õnnestu või puudub huvi selle vastu, siis ongi aeg minna lasta.

6. Talle meeldib draama

Draamakuningannadega on alati lõbus, sest nendega pidevalt juhtub midagi, aga kui sinust saab see, kes pärast tagajärgedega tegelema peab, tuleb hetkeks aeg maha võtta. Varem või hiljem tõmbab ta sind sellele karussellile kaasa ja sinust saab osaleja, mitte pealtvaataja. Oled sa selleks valmis?

Draamakuningannade põhiline viga on see, et nad ei kannata mingit kriitikat ja eneseregulatsioon puudub neil täielikult. Neil läheb enamjaolt halvasti, sest nad kordavad samu vigu, siis nutavad ja halavad, kuidas nad on nii õnnetud, aga sõbranna ehk sinu mõistlikke ja häid nõuandeid kuulda ei võta. Sa ei pea sellist ennasthävitavat käitumist kannatama ja sul on täielik õigus sellest suhtest välja astuda.

7. Ta käitub nõmedalt, kui sa talle ära ütled

See, kuidas ta reageerib, kui keeldud temaga kokku saamisest, räägib tema kohta väga palju. Kas ta lepib olukorraga ja teete uued plaanid? Siis on okei. Kui ta aga virisema hakkab, solvub, hakkab sind taga rääkima võib teeb muid lapsikuid lollusi, ei näe me küll mingit põhjust, miks sellise inimesega pikemalt suhteid hoida. ”

8. Ta ei kuula, kui sa om muret väljendad

Absoluutselt igas suhtes on sul õigus öelda, mida sa tunned ja mõtled ning teine osapool on kohustatud sind kuulama ja su muret tõsiselt võtma. Kui oma sõbrannaga sa seda teha ei saa, sest sellest tuleb kas suur draama ja ta süüdistab sind isekuses, või ei kuula ega huvitu vähimalgi määral, on see suhe surnud. Kvaliteetse sõpruse märk on see, kui saate isegi kõige põhimõttelisemad erimeelsused ära lahendada niimoodi, et mõlematel on sõnaõigus ja kui tundub, et te ühele meelele ei jõua, suudate kokku leppida, et jäätegi selles küsimuses eriarvamusele.

9. Ta teeb su enesetunde halvemaks, mitte paremaks

Üks sõprade peamisi eesmärke on olla toeks ja tõsta tuju. Inimene, kelle seltskonnas tunned end halvasti ja kes sind väsitab, ei ole sõber ja tema võid rahulikult oma elust välja kirjutada. Igasugused passiiv-agressiivsed naljad, solvavad kommentaarid lisandiga “Naliiiiiiiiii”, negatiivsed võrdlused tema enda või teistega ja pidev vigadele osutamine näitavad, et inimesel on mingi sügav enesehinnanguprobleem, mida ta sinu peal välja elab ja sa tõepoolest ei pea seda kannatama.

Allikas: Business Insider