Reedeseks õhtusöögiks pakun välja ühe eriti mõnusa veiseliharoa, mida annab mitmel erineval moel oma maitse järgi mugandada. Kui tüümian ja petersell on ennast ammendanud, võib alati muid ürte veise marineerimiseks kasutada.

Selle nädala magus retsept sobib nii argiõhtu järelroaks kui ka nädalavahetuse hommikusöögiks.

ESMASPÄEVAKS: Tatrasalat rohke rohelisega
tatrasalat
Araabiamaades on populaarne taboulleh-salat, mis valmistatakse rohkest petersellist, mündist, hakitud tomatist ja purustatud nisust ehk bulgurist. Analoogset salatit võib teha ka meil palju levinumast tatratangust. Toitu jagub kuni kaheksale
LOE RETSEPTI



TEISIPÄEVAKS: Hakkliha-suvikõrvitsakotletid
mahlakad kotletid
Hea võimalus rikkaliku suvikõrvitsasaagi kasutamiseks. Riivitud suvikõrvits teeb kotletid hästi mahlaseks. Kogusest jagub perele lõunaks.
LOE RETSEPTI



KOLMAPÄEVAKS: Feta-arbuusisalat röstitud kõrvitsaseemnetega
abuusisalat
Imelihtne, aga maitseküllane salat kuuele. Kui Sul on köögis olemas kvaliteetne viskoosne palsamiäädikas, võid palsamisiirupi keetmise asemel seda kasutada.
LOE RETSEPTI



NELJAPÄEVAKS: Grillitud maisitõlvikud võiga
maisitõlvikud
Mina maitsestasid maisitõlvikud tšillihelvestega, ent soovi korral kasuta hakitud tilli vm maitserohelist või muid meelepäraseid vürtse.
LOE RETSEPTI



REEDEKS: Hõrgud veiselihalõigud sidruni ja tüümianiga
hõrk veiseliha
Et see roog õnnestuks, tuleb kindlasti kasutada lihaveise liha — kas välisfileed või antrekooti (fotol). Roa omapäraks on see, et veiselihalõik esmalt küpsetatakse grillpannil sobiva küpsusastmeni ja alles siis pannakse õlimarinaadi sisse maitsestuma.
LOE RETSEPTI

MAGUSAKS või MÕNUSAKS HOMMIKUKS: Vaesed rüütlid kookospiimaga
vaesed rüütlid
Mõnus vaheldus tavalistele piima-munasegus praetud magusatele saiadele või pühapäevahommikustele pannkookidele
LOE RETSEPTI