Mälu aeglaselt

Kõik teavad seda, et toitu tuleks suus vähemalt 30 korda mäluda enne alla neelamist, aga keegi ei viitsi seda ellu rakendada. Korralik mälumine on ometi see, mis aitab ära hoida paljusid seedeprobleeme. Aeglaselt süües tunned sa paremini seda, kui kõht saab täis. Lisaks sellele aitab korralik mälumine toitu paremini seedida.

Joo vähem gaseeritud jooke ja kohvi

Siin kehtib sama reegel, mis söömise puhul: tuleb lihtsalt jääda mõõdukaks. Katsu ainult seda jälgida, et su veeklaas oleks kogu aeg täis. Ja pealelõunasel ajal joo kohvi asemel parem teed, see on su tervisele kasulikum.

Lõpeta muretsemine

Ära unusta, et seedeprobleemid ei teki ainult söömisest, vaid ka valest mõtlemisest. Stress mõjutab väga palju soolestiku tervist, seega sa ise valid, mida sa mõtled ja kuidas sa ennast tunned. Mõned spetsialistid väidavad lausa, et ärevushäired võivad põhjustada kõrvetisi, puhitusi ja kõhuvalu.

Ära unusta veresuhkru taset

Selleks, et hoida ära veresuhkrutaseme liiga kiiret tõusu, võiksid sa kinni pidada järgnevatest reeglitest. Joo iga kord enne söömist ära suur klaasitäis vett. Vee joomine aitab liigset suhkrut väljutada neerude kaudu. Puhta vee joomine aitab aga kontrollida veresuhkru taset. Veel üks soovitus: söö iga toidukorra juurde rohkelt köögivilju ja mine peale söömist kõndima.

Allikas: Kodused Lood