Prügikastimõtted muudavad hinge raskeks

Prügikastimõtted on need, mis meile midagi ei anna. Need on mõttetud ja tühjad eneseõigustused. Tegemist on teadvuslike mõtetega ehk siis tegemist ei ole tagasihoitud mõtete ja soovidega.

Need mõtted on täiesti üleliigsed ja kasutud, sest selle asemel, et meid arendada, raiskavad need mõtted meie energiat ja aeglustavad muid protsesse. Nad takistavad meie loomingulisust, mõistmist või uute oskuste arendamist. Nad blokeerivad ja halvavad teised head omadused.

Juba selle tõttu, tundes emotsionaalset kurnatust, toimivad meie mõtted nagu prügikastimõtted, vallandades füüsilisi vaevusi. Kehaline kurnatus, raskused kõndimisel või liigutustega seotud pingutused, higistamine ja hingamisprobleemid võivad tekkida just emotsionaalse kurnatuse tagajärjel.

Musti mõtteid on erinevaid, siin on õige levinumad:

Kriitika: heites kellelegi midagi ette, kritiseerid sa seda inimest ja mõistad teda hukka, näed temas süüd ja leiad, et ta on sinu vastu ebaõiglaselt käitunud. Tegelikult aga heidad sa kõike seda iseendale ette, sest sa alavääristad ennast ja kannad teisele inimesele üle enda võimetuse.

Kurbus: ohvri mängimine on üks takistustest, mis meil ei lase edasi elada rahulikult. Sa saad oma elu muuta ainult siis, kui sa lõpetad sellise mõtlemise, mitte ei lase nendel mustadel mõtetel oma hinge närida, sest see ei vii sind nagunii kuhugi ja tekitab ainult enesehaletsust.

Oletused: igasugused oletused mõjuvad ainult väsitavalt. Ja muudavad emotsionaalse koorma veelgi raskemaks. Kuidas sa saaksi teada, mida keegi teine mõtles, kui sa isegi oma mõtteid ei tunne?

Tinglik mõtteviis: "Kui ma oleksin teinud seda, siis oleks praegu kõik teisiti" ja "Võib-olla ma poleks pidanud sinna minema" jne. Ära piina ennast, mis tehtud, see tehtud. Kõik, mida sa praegu teha saad, on sellest õppida. Need mõtted tõmbavad ainult su enesehinnangut maha.

Kuidas vähendada oma emotsionaalset koormat?

Sa ei tohi lasta mõtetel oma elu valitseda. Teiste sõnadega pead sa õppima mõtteid kontrollima.

Mediteeri. Mediteerimise kaudu õpid sa positiivsemalt mõtlema. Samuti aitavad loovad tööd nagu maalimine sind vabastada mustadest mõtetest. Lugemine ja filmide vaatamine annavad samuti häid tulemusi.

Väldi halbu inimesi. Vaata, milliste inimestega suheldes sa end halvasti tunned. Valva, et su tutvusringkonnas ei oleks liiga palju kritiseerijaid ja klatšimoore, sest muidu muutud sa ise ka selliseks. Vali enda ümber neid, kes õpetavad sulle midagi, kes muudavad sind tugevamaks, paremaks ja positiivsemaks.

Lõpeta mõtlemine. Lõpeta mustade mõtete mõtlemine. Nii paradoksaalne, kui see ka ei tundu, keskendu nii palju kui võimalik negatiivsetele mõtetele. Ja paari minuti pärast lõpeta kõik need mõtted meelega ja ühe korraga. Tee oma pea tühjaks.

Kui sul tulevad aeg-ajalt negatiivsed mõtted pähe, ei mõju nad halvasti. Kui sul on aga pidevalt halvad mõtted peas, siis võivad nad muuta su elu halvemaks.

Vaimselt koormatud inimesed loovad omaenda reaalsuse ja elavad seal, eemaldudes päris elust. Nad tahavad täita oma hinges olevat tühjust millegagi. Nad tahavad elada välja oma halbu tundeid ükskõik kelle peal, kasvõi oma mõtetes. Ära muutu selliseks!

Kui sa parandad oma mõtete kvaliteeti, siis parandad sa oma elu. Ära unusta seda!

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid