Põhjus, miks follikuliit tekib, võib olla bakter-, seen- või viirusnakkus ja kuigi see ei pruugi olla tõsine, siis võib see tekitada siiski ebamugavusi. Seepärast on kasulik lugeda allolevaid follikuliidi ravimisviise.

1. Muuda raseerimistehnikat

Raseerimine on peamine põhjus, miks follikuliit võib tekkida, seega kui vähegi võimalik, siis ära seda karvaeemaldusmeetodit kasuta. Kui loobumine kõne alla ei tule, siis jäta meelde kasutada värskeid raseerimisteri, kasutada raseerimisgeeli või vahtu ja raseerida peale pesemist, sest siis on nahal vähem surnud naharakke ja mustust.

2. Hea trennijärgne hügieen

Trenni tehes kogunevad higistamise tõttu nahale bakterid, mis follikuliiti tekitada võivad. Selle vältimiseks pese end kohe peale trenni ja pane peale seda selga puhtad riided. Pese ka trenniriideid peale iga kasutuskorda, et bakterite levikut vähendada.

3. Kasuta bensoüülperoksiidi sisaldavat pesuvahendit

Pesuvahend, mis sisaldab bensoüülperoksiidi, võib aidata follikuliiti põhjustavate bakteritega. Tee natuke uurimistööd ja selgita välja, millistes toodetes ainet leidub ja proovi järgi.

4. Kasuta keemilist koorijat

Ummistunud poorid on bakteritele meelispaigaks, põhjustades või tehes juba olemasolevat fokulliiti hullemaks. Selle vältimiseks on soovitatav kasutada näiteks salitsüülhapet või glükoolhapet sisaldavat toonikut iga päev peale naha puhastamist.

5. Kasuta paikseid või suukaudseid antibiootikume

Keerulisema haigusjuhu puhul võib nahaarst soovitada antibiootikume, et bakterite hulka vähendada.

6. Proovi laser-karvaeemaldust

Kui oled palju asju juba proovinud, kuid miski ei tundu sinu naha peal toimivat, siis võib pikemaajalist leevendust pakkuda laseri abil karvade eemaldus. Laser kahjustab juuksefolliikulit nii, et nad enam kasvada ei saa, seega väheneb tõenäosus põletiku ja ärrituse tekkeks.

Allikas: Insider

Jaga
Kommentaarid