1. Apelsinid

Apelsinides on väga palju C-vitamiini — see mitte ainult ei tugevda immuunsüsteemi, vaid alandab ka stressitaset, sest C-vitamiin alandab kortisooli (mis on üks stressihormoonidest) taset.

2. Rasvane kala

Rasvases kalas leiduvad oomega-3 rasvhapped suurendavad serotoniini ehk õnnehormooni taset. Tuunikalas ja lõhes on oomega-3 rasvhappeid lausa lademes — aga nad kuluvad kõik ära: lisaks sellele, et nad alandavad stressi, ennetavad nad ka südamehaigusi, depressiooni ja premenstruaalse sündroomi sümptomeid.

3. Spinat

Spinat on magneesiumi täis — see aitab stressi tekitatud kurnatuse ja peavalude vastu. Samuti on spinatis palju kiudaineid, mis annavad energiat.

4. Pistaatsiapähklid

Pistaatsiapähklid — nagu ka mitmed teised pähklid ja seemned — sisaldavad samuti neid suurepäraseid oomega-3 rasvhappeid, mis nii palju head teevad. Pähklid alandavad ka kolesteroolitaset.

5. Tume šokolaad

Kui iga päev veidi šokolaadi süüa, siis see alandab kortisooli taset. Samuti vallanduvad tumeda šokolaadi söömise ajal endorfiinid, mis tähendab, et seda süües on eriti hea olla. Aga eks seda ole šokolaadisõbrad juba isegi tähele pannud!

6. Toored köögiviljad

Kas sul on ka nii, et kui oled närvis, siis närid nätsu? Selle põhjus on see, et närimine aitab lõualihaseid lõdvestada — stress ajab väga kergesti lõualihased pingesse. Kui tunned järgmisel korral lõuas pinget, haara porgand — saad rohkem vitamiine ega neela mõttetult suhkrut.

7. Veiseliha

Veiseliha sisaldab palju tsinki, rauda ja B-vitamiini, mis hoiavad su meeleolu kontrolli all.

8. Täisteratooted

Süsivesikud aitavad vallandada õnnehormooni serotoniini — ja täisteratooted on parimad, sest nad seedivad kaua, nii et efekt on kõige pikaajalisem. Kaerahelvestel on lisaks veel kõrge magneesiumi- ja kaaliumitase, mis alandab vererõhku.

Allikas: ProNamel