Marten Mattias, kelle ema ta kuus aastat tagasi uue armastuse tõttu aasta ja kaheksa kuuselt Tapa Maxima poe ette jättis, tõdes veel mõned kuud tagasi saates, et ta ei julge rattaga kooliski käia, sest suuremad poisid lõhuvad ta ratta ära. Lisaks peksid koolivennad teda näiteks seljakotiga näkku. See kõik on tänaseks minevik.

Neljapäevases “Kodutunde” saates tõdes poisi vanaema, et nende kodust käis peale detsembrikuist saadet läbi justkui terve Eesti. “Meid otsiti maa alt ja maa pealt üles,” ütles ta. “Töö juurest küsiti, kus ma elan. Rahvast käis.”

Marten Mattias rõõmustas, et talle toodi näiteks palju Legosid, aga ka uhke kingitus Taipoksi maailmameistrilt Kevin Rennolt — pühenduse ja autogrammiga poksikott ning täitsa uus ratas. Rennole läks eriti hinge just see, et poissi kiusati koolis ja nüüdseks on asjaolud selles osas muutunud. Saatejuhi Anneli Lahe küsimuse peale, kas kiusupunnid on ta rahule jätnud, vastas Marten Mattias konkreetselt: "Jah." Lisaks kõigele on Marten Mattias saanud endale palju uusi sõpru.

"Ta on õnnelik, väga õnnelik on poiss," kinnitas vanaema pisarsilmil.