Aga mis üldse on rinnamassaaž? See on enamat, kui lihtsalt oma rindade hõõrumine. Tegelikult on see praktika tulnud ajurveeda meditsiinist ja kannab nime abhyanga. Praktikas kasutatakse rütmilist õrna puudutust ja palju taimseid õlisid ning kui abhyanga keskendub tegelikkuses kogu kehale, siis täna on meie huviorbiidiks sinu naiselikud rinnad.

Miks see kasulik on?

1. Paraneb vereringe

Rinnad on osa lümfisüsteemist, mis vastutab keha toksiinidest puhastamise eest. Rindu masseerides aitad kehal vabaneda blokeeringutest ja liigutad lümfidesse kinni jäänud jääkaineid efektiivsemalt kehast välja.

2. Rinnaga imetamine muutub lihtsamaks

Regulaarne ajurveeda rinnamassaž muudab imetamise meeldivamaks, piim on voolavam ja esineb vähem ebamugavust ning valu.

3. Väheneb stress

Nagu teisedki massaažid, vallandab ka rindade mudimine kehas heaoluhormooni oksitoksiin. Sama hormooni toodab keha ka kallistades ja rinnaga imetades.

4. Võib paraneda venitusarmide väljanägemine

Kuigi seda fakti ei toeta ametlikud uuringud, siis on näiteks mandliõlil venitusarmide vastane mõju ja kui kasutad seda rindu masseerides, võid vähendada venitusarmide silmapaistvust või teket.

5. Väheneb lihasvalu

Kui ka sinu trennirutiini kuulub rinnalt pumpamine ja kätekõverdused, siis pole valusad rinnalihased sulle tundmatu teema. Järgmine kord luba endal peale intensiivset trenni rinnamassaažiga lõõgastuda. Veel parem mõte – palu oma partner endale appi!

Kuidas rinnamassaaž käib?

Esiteks leia koht ja positsioon, kus sa tunned end mugavalt ja privaatselt. Meie soovitame visata pikali.

Seejärel soojenda käte vahel üles õli. Ajurveeda praktikate kohaselt sobib hästi röstimata seesamiseemnete õli, aga sa saad kasutada ka jojooba-, oliivi- või kookosõli (mis iganes sulle sobib).

1. Kasuta oma nelja näppu ja alusta ringjate liigutustega rindade masserimist nibudest väljapoole. Korda ringe, kuniks oled masseerinud kogu rinna.

2. Tõsta oma sõrmed kaenlaaegu kõrgusele ja suru rinna välimist külge hellalt vastassuunda, peopesa vastu rinda.

3. Aseta sõrmed oma kaenlaaugu kõrvale ja tiri nahka ringjate liigutustega keha keskosa poole, liikudes samal ajal üles, kuni kaela ja rangluudeni välja.

4. Lõpeta massaaž silitades rindu õrna survega ülevalt alla. Oluline on jätta intensiivsus ja tugevus teiste massaažide jaoks. Valu tundes muuda survet ja kui see ei aita, võta kindlasti ühendust arstiga ja konsulteeri temaga. Kogu protsess peaks olema lõõgastav ja mõnus.

Massaažide tihedus on sinu enda valida, ajurveeda praktikates soovitatakse rindu masseerida igapäevaselt, aga tänapäevases kiires maailmas usume, et kord või kaks nädalas töötab samuti ideaalselt.

Allikas: MindBodyGreen