Probiootikumid

Igapäevaselt probiootikumi võtmine mõjub hästi mikrobioomile, ehk võid tänu selle võtmisele saada kontrolli alla oma gaasiprobleemid ja liigse puhituse ning üleüldse mõjub probiootikumi võtmine seedimisele hästi. Aga millist võtta, mis oleks just sulle mõeldud? Seda tuleb konsulteerida arsti või apteekriga.

Õues olemise vajalikkus

Rohkem õues olemist mõjub samuti soolestikule hästi. Kuidas nii? On tõestatud, et kui inimene liigub rohkelt looduses, mõjub see hästi tema vaimsele tervisele, sest ärevus väheneb, tuju tõuseb ja inimene võib muutuda isegi enesekindlamaks. Kui vaimse tervisega on lood korras, mõjub see hästi ka muudele organitele, ehk lihtsalt ärevuse ja stressi vähendamine võib mõnikord olla piisav, et seedeprobleemid leebuksid või kaoksid üldse.

Igapäevane liigutamine

Kasvõi vähesest igapäevasest füüsilise koormuse tõstmisest piisab, et üleüldine vaimne ja füüsiline enesetunne paraneksid ning kuna inimkehas on erinevad protsessid siiski omavahel seotud, paranevad seeläbi ka soolestikuga seotud erinevad probleemid. Ehkki paljud inimesed ei naudi trenni tegemist, tuleb siin ikkagi loominguliselt läheneda, sest on vähe inimesi, kes lõpuks ei leiaks endale midagi sobivat. Ka kiirkõnni tegemine niisama lonkimise asemel on juba tugev algus!

Allikas: MindBodyGreen

Jaga
Kommentaarid