1. Asenda osa koogi rasvakogusest banaaniga.

2. Keskendu heale rasvale — kookide küpsetamiseks on sobivaim kookosrasv. Loe siit: Miks ei ole tavaline toiduõli tervisliku söögi valmistamiseks parim valik? ja vaata ka: Kes oleks arvanud!? Kookosrasva saab kasutada 60 eri moel!

3. Asenda suhkur koogi sees looduslike magustajatega, vali näiteks stevia, mesi, dattel või banaan.

4. Riivi tainasse porgandit, peeti, kõrvitsat või suvikõrvitsat. Näiteks: VIDEORETSEPT: Silja Luide šokolaadi-peedikook või Retsept: mahlane ja maitsev porgandikook

5. Proovi jahu asendada kaunviljadega. Kaunviljad on head valguallikad ja sisaldavad rikkalikult lahustumatuid kiudaineid, mis on olulised kolesteroolitaseme langetamisel ja vere suhkrusisalduse stabiliseerimisel.

Loe lisaks Tervis Plussist!