Ei suuda kätt pulsil hoida kohtumistega

Mälukaotus või lihtsalt ei suuda meeles pidada enda kohtumisi? Kas sõbrad kutsuvad sind sellepärast „udupeaks” või võib sellel tegelikult olla mõni sügavam tähendus? Mõnikord on haigetel raskusi nende eeldatava asukoha ja aja jälgimisega. Nad hakkavad kokkulepitud kohtumistest puuduma või vajavad kedagi enda kõrvale, kes aitaks neid meelde tuletada.

Ära eksimine tuttavates kohtades

Ümbruskonnas navigeerimine (eksid ära või ei mäleta, kuhu läksid) — see on juba väga suur ohumärk. Mõnikord eksivad Alzherimeri tõvega inimesed ära, kui sõidavad tuttavatesse kohtadesse, kus nad on korduvalt viibinud. Sama võib juhtuda ka naabruskonnas ringi jalutades või näiteks kaubanduskeskuses.

Probleemid numbrite, arvete ja maksudega

Mõnikord maksavad sellega tõvega inimesed arve mitu korda, kuna nad unustasid, et on selle juba tasunud. Või kaotavad nad järje enda e-kirju lugedes ja ei maksagi arvet.

Alzheimerile võivad vihjata ka muud tegurid, nagu muutused nägemises ja rääkimises. Nägemishäireid kogedes võib näiteks keskkonda valesti tõlgendada, näha hallutsinatsioone või täheldada objektide puudumist. Rääkimisega probleemid hõlmavad tavaliselt raskusi õige sõna leidmisel või sõna väärkasutamisega ning raskusi rääkida täislausetega.

Allikas: Eat This, Not That