Raamatus „Rahulikud lapsed“ õpetab Lorraine E. Murray, kuidas viia lastega läbi mõnusaid ja rahulikke meditatsioone. Lisaks mediteerimisele õpetab ta ka täiendavaid ravimeetodeid ja üheks neist teraapiatest on tervendamissüsteem, mis kannab nime reiki - see on kasulik tööriist, mis aitab rahulikuks jääda lapsevanema või lihtsalt täiskasvanuna, kes püüab elu väljakutsetega toime tulla.

Fraas „kasvõi ainult täna“ annab sulle jõudu olla hetkes

Kõigepealt keskendu lihtsalt oma hingamisele. Seejärel hinga sügavalt sisse „kasvõi ainult täna“ ja välja „ma ei muretse“. Sellest on abi mitmel moel, näiteks see:

l aitab sul keskenduda oma hingamisele;

l aitab sul püsida hetkes;

l aitab sul oma muresid selgemini teadvustada;

l aitab sul muresid aktsepteerida;

l aitab sul vabaneda muredest (ja sellega seotud tunnetest ja mõtetest, mis võivad sulle iga päev väga kurnavalt mõjuda).

Oma mediteerimiskursuseid juhendades õpetab Murray osalejatele teatud fraase, mis aitavad mu õpilastel olla hetkes, tunda rahu ning lasta lahti negatiivsetest mõtetest ja emotsioonidest. Mõnikord keskendutakse ainult ühele fraasile, mis kõnetab osalejaid kõige paremini, mõnikord aga lausutakse ükshaaval mitut järjest.

„Isegi kui sa arvad, et need fraasid sind ei kõneta, siis võta lihtsalt istet ja püüa siduda neid hingamisega, ja pane tähele, mida sa sel ajal tunned (eneseteadvustamine). Kui jääd ühe fraasi juurde pidama mitme hingamise vältel, on sul aega kohaneda ja teadvustada endale oma enesetunnet ning sellele vastavat reaktsiooni,“ juhendab ta.

Need reiki postulaadid on järgmised:

· Kasvõi ainult täna ma ei muretse.

· Kasvõi ainult täna ma ei ole vihane. Kasvõi ainult täna räägin tõtt.

· Kasvõi ainult täna armastan ja austan kõiki. Kasvõi ainult täna olen tänulik kõige eest.