„On, nagu on!“ on mõte, mille kordamine võib eneselegi ootamatult luua rahu, mis tuleb olemasoleva olukorraga leppimisest. See aga ei tähenda, et ei võiks loota ja oodata paremat homset. Kolm suvekuud on ees ootamas ning igaühe võimuses on luua endale elu parim suvi. Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat jagab oma raamatus „Õnn on otsus!“ lihtsat harjutust, kuidas efektiivselt unistada ning luua enda ellu kõike seda, mida soovid.

„Unistamine on kontakti loomine nende asjadega, mida sa oma ellu soovid ja mida endale manifesteerid. Milline on sinu jaoks õnnelikem viis, kuidas elada? Milline on sinu õnneliku elu argipäev, elustiil? Kus ja kellega sa elad? Milline on sinu päeva rütm ehk kuidas sa oma päeva alustad, millised on su päeva tegevused ning kuidas päeva lõpetad? Kuidas sa suhtud iseendasse? Mida sa sööd? Millest sa mõtled?“ pakub õnnekoolitaja raamatus välja abistavaid küsimusi, mis paneksid mõtte jooksma. Tema sõnul on võtmesõnaks selgus oma soovides. Alljärgnevat lihtsat harjutust praktiseerib ta regulaarselt ka ise: „Mina olen oma unistuste elu kristallselgeks mõelnud ning kogen, kuidas kõik mu manifesteeringud üha täituvad. Ma olen elu suurim fänn ning naudin elamist täiel rinnal. Seega pane ka sina oma unistused kirja ning vaata, kuidas maagia tööle hakkab!“

Tee nii:

  • Võta endale paber ja kirjutusvahend – need võiksid olla tavapärasest natuke ilusamad, erilisemad – ning kirjelda kas punktide või jutuna oma õnnelikku, unistuste elu.

  • Kirjuta, milline on sinu kõige õnnelikum viis, kuidas elada. Too sinna kirjeldusse sisse eri valdkondasid, nt milline on sinu suhe teiste inimestega, aga kirjelda ka oma igapäevaseid harjumusi, mis aitavad sul n-ö püsida õnnelikkuse reel, nt seda, et võtad igal hommikul tunnikese iseendale, lõpetad õhtu mediteerides, oled palju looduses, teed teadliku hingamise harjutusi, pead tänulikkuse päevikut jms.

  • Pane kirja ka sind toetavad afirmatsioonid, sisekõne, uskumused ning väärtused, millele sa soovid oma elus toetuda. Sellel kirjeldusel ei ole mahupiirangut! Kirjuta kõik punktid nii pikalt lahti, kui oskad. Kui sulle meeldib aga hoopis joonistada, oled pigem visuaalne inimene, siis lase käia ja hoopis joonista oma õnnelikku elu!

  • Tähtis on see, et sa saaksid võimalikult selgeks selle, milline on sinu õnneliku elu valem – millest see koosneb, milliseid väärtuseid ning kvaliteeti endas kannab.