Näiteks tekitab liigne vaba aeg soodsa pinnase masenduse tekkimiseks. Selle põhjal läbi viidud uurimistöö, mille tulemused avaldati ajakirjas American Psychological Association, kinnitab, et liiga palju vaba aega võib heaolutunnet hoopis alla tõmmata.

Näiteks ohustab masendus rohkem neid inimesi, kellel pole oma päevaga midagi peale hakata. Kui ajapuudus on halb ja põhjustab stressi, siis liiga palju vaba aega pole ka alati parim valik.

Kui palju vaba aega meil siis iga päev vaja on, et end hästi tunda?

Teadlased selgitasid välja uurimistöö käigus, et mida rohkem inimestel oli vaba aega, seda rohkem masendust see neis tekitas. Selle tõttu tundub, et ideaalselt oleks meil vaja iga päev vaba aega mitte rohkem kui viis tundi päevas. Mõnedele meist piisab lausa kolmest tunnist. Kui vaba aega on rohkem, võib see kaasa tuua igavust, mis mõjutab suurel määral ka tuju. Kui inimesel on vaba aega piiramatult käes, on oht masenduse ning ärevushäirete tekkeks palju suurem. See puudutab muidugi eriti pensionäre ja tööotsingul olevaid inimesi.

Seega tuleks oma vaba aega maksimaalselt ära kasutada ja mitte istuda niisama. Tegele nende asjadega, mis sulle meeldivad, õpi uusi asju või puhka.

allikas: Kodused Lood