Kui sa märkad, et sa ei ole oma eluga ja iseendaga rahul, siis peaksid sa midagi ette võtma. Sest krooniline rahulolematus tekitab apaatiat ja muudab su elu lihtsalt liiga negatiivseks.

Märgid, mis viitavad, et sa oled krooniliselt rahulolematu

  • Sa oled kogu aeg halvas tujus ja rahulolematu

  • Sul on raske ennast motiveerida

  • Sa ei oska midagi oma eluga peale hakata

  • Sa mõtled üle

  • Sa keskendud rohkem sellele, mis on su elus halvasti ja korrast ära

  • Sa oled pettunud oma elus ja iseendas

  • Sa tunned enda sees tühjust

  • Sa tunned sageli igavust

  • Sa kahtled oma võimetes

Kuidas oma mõtlemist muuta?

Tee sisemise õnneni on pikk ja sa pead oma isiklikku kompassi kogu aeg sättima, õppima nägema ja hindama rohkem seda, mis sind õnnelikuks teeb ja mis ei tee. Loe, kuidas muuta oma elu positiivsemaks ja õnnelikumaks.

Ole tänulik

Õpi hindama ka väikeseid asju oma elus, see muudab su elu kohe palju õnnelikumaks. Hakka tänulikkuse päevikut pidama ning märgi üles iga päev kolm asja, mille eest sa oled tänulik. Näiteks inimesed, kes on sulle kallid. Või hea tass kohvi. Tore jutuajamine töö juures. Ilus reis. Nii õpid sa olemasolevaga rahu tegema.

Mõtle oma elu üle järele

Selle jaoks, et rahulolematusest üle saada, pead sa teadma, mis su rahulolematuse põhjuseks on. Seepärast kirjuta üles kõik, mis su elus hästi on ja mis ei ole. Oleaus ja sina ise seda nimekirja koostades. Kui sa oled selgeks teinud, mis su elus avaldab sulle negatiivset mõju, siis võid sa sealt edasi vaadata, mida sa teha saad.

Sea endale positiivsed eesmärgid

Lapsepõlve eesmärgid ja unistused kaovad enamasti täiskasvanuna. Meie elu on liiga kiire ja stressirohke selleks, et unistada niisama. Me pöörame liiga palju tähelepanu teiste nõudmistele, oma tööasjadele või ühiskonna ootustele. See tekitabki pidevat rahulolematusetunnet.

Juba sellepärast tuleb endale seada positiivsed eesmärgid tulevikuks, mis annavad jõudu. Koosta näiteks selline kollaaž oma eesmärkidest, et nad oleksid sul kogu aeg silme ees ja et sa neid vahepeal ära ei unustaks. See aitab ka alateadvusel neid kiiremini ellu viia. Või otsi välja oma lapsepõlvepäevik ja vaata, millised soovid ja unistused sul sellel ajal olid.

Inspireeri ennast

Kui sa oled kogu aeg rahulolematu ja õnnetu, siis ilmselt on sul üldse ideede ja motivatsiooni puudus, mis aitaks sul sellest negatiivsete mõtete ringist välja tulla. Otsi inspiratsiooni eneseabiraamatutest.

Otsi seltskonda

Üksindus tekitab samuti rahulolematusetunnet. Selleks, et muuta oma elu õnnelikumaks, pead sa leidma endale uusi sõpru või suhtlema rohkem sugulastega. Tee teistele head ja su enda elu muutub paremaks.

allikas: Kodused Lood