Põhjused võivad olla erinevad ning see, kellele valetatakse, peab otsustama, kas see on andestatav või mitte DirecTV videoprogrammide levitaja viis 2000 vabatahtliku seas läbi uuringu, et teada saada millised on põhilised valed, millega päevavalgele tullakse.

Samuti paluti neil ka hinnata 5 punkti skaalal, kui halvaks nad antud valet peavad.

Huvitaval kombel olid 4 kõige populaarsemat valet seotud seksiga:

  1. „Ma võtan beebipille.

    Antud valet hinnati 5-punkti skaalal 4.52-ga, ehk seda peeti kõige hullemaks valeks. Peab tunnistama, et antud küsimuses ei tohiks tõesti valetada kui just ootamatult lapsevanemaks saada ei soovi.

  1. „Ma ei ole vaid seksi peal väljas.“

    Hinnang: 3.56. Vale pole küll eelmisega samavääriline, kuid võib kindlasti põhjustada murtud südameid.

  2. „Ma olen maganud X inimestega.“

    Üllatav, et vale skaalal oli hinnang oli kõigest 3.46. Juba oht suguhaiguste ees peaks muret tekitama!

  3. „Sa oled mul esimene.“

    Hinnanguga 3.23 on see üks nendest valedest, mida sa ütled, et teise tundeid mitte riivata. Või soovid sa panna kedagi eriliselt ja enesekindlamalt tundma. Siiski, mis iganes põhjuseks on, ei tohiks ikkagi valetada oma esimese korra kohta.

Küsitlus tegi samuti kindlaks, et inimesed valetavad kõige rohkem oma töökaaslastele ning teiseks perele või sõpradele. See pole üllatuseks, sest kes meist ei mõtleks mõnd vabandust välja kui boss palub vabal päeval tööle tulla!

Hea uudis on, et ainult 10.78% osalejatest väitsid end oma partnerile valetavat. Ning vaid 8.71% valetavad oma vanematele. Kes ent valetab kõige rohkem? Küsitlus näitas, et selleks on vallalised.

allikas: The Sun