„Me peame lahti dekodeerima kõike seda, mis tekitab meis tunnet, et asjad on valesti, või tekitab tohutut pinget ja painet,“ sõnab @sekspositiivi looja.

Näiteks toob ta selle, et partnerite ihatase võib olla erinev. „See, et inimeste iha erineb, on tavaline. See, et see tekitab meie suhtes meelehärmi, võib ka olla tavaline ega pole mingi suhte logisemise tunnus. Aga need mõtted ja tunded ja reaktsioonid – meile on script’itud (ette kirjutatud- toim.) seksist nii mõelda.“ Seksuoloog soovitab meil kõigil mõelda, kust on tulnud meie arusaamad, et seks peaks olema just selline, nagu meie seda ette kujutame. „Tavalisem on suhetes see, et inimestel on erinev iha, kuid probleem on selles, et inimeste arvates ei ole see okei – nende meelest on suhtes midagi valesti.“

Birk-Vellemaa soovitab igaühel endalt küsida, mis põhjusel üldse linade vahele poetakse, ja mõelda sellele, mis vajadust seks meie jaoks täidab. „Kas see on oluline läheduse jagamine, kas see on see, et kinnitada oma partnerile, et ta on tahetud, või mis iganes,“ räägib ta. Põhjus neid küsimusi esitada peitub tema sõnutsi selles, et väga paljud vajadused ja kinnitused, mida me seksi kaudu otsime ja saada soovime, saame me rahuldatud ka ilma penetratiivse seksita. Lihtsalt seksuaalselt lähedane olles. „Selles ei ole survet teha midagi, mida me tegelikult ei taha teha või milleks me valmis ei ole, kuid saame endiselt partnerile kinnitada, et ta on täiega hot!“ räägib Birk-Vellemaa.

Ühtlasi soovitab ta hoiduda kõikidest „normidest“ ja eelkõige normidest, mis peaksid puudutama seksi kvaliteeti. „See on nii erinev asi erinevate inimeste jaoks. Selleks et nautida seksi, ei pea sul isegi erektsiooni olema,“ teatab Birk-Vellemaa.

Räägi meiega kaasa!

Selleks et saade veelgi särtsakam saaks, anna ka sina oma panus. Kui sul on jagada põnev kogemus oma suhte- ja seksielust või mõtteis mõni painav küsimus voodielu, partneri või seksmänguasjade kohta, siis kirjuta meile: naistekas@delfi.ee!