Jojo efekt eksisteerib päriselt

Enamik inimesi, kes järgivad kehakaalu langetamiseks dieeti, võtavad kaotatud kilod tagasi viie aasta jooksul ja sageli võtavad veel rohkemgi.

Keha reaktsioon

Kuna dieedid on sinu kehale traumaatiline kogemus, reageerib see sageli kaotatud kaalu kiiresti tagasisaamisega. Samuti on tavaline, et dieedil olnud inimestel suureneb söögiisu, millest tulenevalt suureneb ka selle tarbimine.

Dieedil on pikaajaline mõju ainevahetusele

Kui üldiselt keskenduvad dieedid rasvast vabanemisele, siis pikemas perspektiivis on neil doominoefekt kogu kehale. Need põhjustavad lihasmassi kaotust, mis aeglustab sinu põhiainevahetust.

Mõju tundmine

Lisaks ainevahetuse aeglustumisele võib toitainete puudus põhjustada ka kognitiivseid probleeme, nagu meeleolumuutused, keskendumisraskused ja energia vähenemine.

Mõju vaimsele tervisele

Dieedipidajatel, kes ei saavuta soovitud pikaajalisi tulemusi, võivad tekkida psühholoogilised probleemid, nagu söömisega seotud ärevus või tugev ebaõnnestumise tunne oma eesmärkide saavutamisel.

Seega dieedi alustamise asemel on parem võtta kasutusele toimivad toitumisharjumused, mis aitavad sul vähem süüa, kuid mis veelgi olulisem, paremini süüa.

Allikas: Healthdigest