Masendav arusaam

„Mida mina näiteks varem ei teadnud, oli see et naised tegelikult ei saa ise ka naistest aru. Nüüd, olles aastaid psühholoogiat õppinud, on mul üsna masendav arusaam tekkinud. Suurem osa naiste elust möödub neil mööda lõputuid enseotsinguid, nad ei ole enamjaolt kunagi endaga 100% rahul. Nad tahavad koguaeg millelegi vastu seista, vastu hakata, kasvõi lihtsalt selleks, et midagi teha, ilma mõtlemata kas see asi neid ennast huvitabki. Vastandumine, eriti meestele on neile tihtipeale omane. Sellepärast näivad nad ka tihtipeale äärmuslikena, kasvõi pooliitilisest vaatenurgast, eriti just viimastel aastatel.

Ühe mündi kaks poolt

Jutt käib loomulikult ennekõike Ameerika ja Euroopa naistest, Aasia riigid on täiesti teine teema. Kuna maailmas on tegelikult asjad paremad kui iial varem, siis ainus võimalus vastanduda ongi totaalsed äärmused (far-left) (radical feminism) jne. Need annavad naisele võimaluse jällegi öelda, et „näe vaata, ma tegin midagi teistmoodi kui sina“. Tihtipeale neile ei olegi oluline mis see „teistmoodi“ asi on, põhiline et oleks teistmoodi. Paraku on see suures osas seotud sellega, kuidas naisi on alati tagasi hoitud läbi inimajaloo. Kuigi tänapäeva naistel on võimalus olla ülimalt edukas, rikas ja mida kõike veel, annavad need asjad endiselt tunda. Loomulikult on aga ühel mündil kaks poolt ja tegelikult on mehi täpselt samamoodi läbi ajaloo tagasi hoitud, lisaks on mehed alati sõdima pidanud ja tihtipeale surnud kõvasti varem kui naised.

Isiklik soovitus naistele ja meestele

Seega minu professionaalse arvamuse kohaselt ei ole see naiste nn. ohvrikompleks õigustatud. Soovitan vaadata filmi „Revolutionary Road“ (2008), mis illustreerib väga hästi kuidas mõlemad mehed ja naised end 40date lõpus ja 50datel tundsid. Mõlemad olid õnnetud. Minu isiklik soovitus nii naistele kui meestele oleks see, et ärge laske äärmuslikult meelestatud inimestel endast üle sõita, sest tihtipeale on tegu inimestega kes ei tegutse ratsionaalselt, vaid puhtalt emotsioonide põhjal. Asjad peaks loogiliselt võttes järgmise saja aastaga paremaks muutuma aga praegu on kätte jõudnud täpselt see vastandumise haripunkt. Radikaalid on tekkinud mõlemale poliitilisele poolele ja proovivad end õigustada tugevamalt kui iial varem, samas need kes on niiöelda „keskel“, on jällegi kerges segaduses, ega tea enam keda toetada, keda mitte ja mis üldse toimub.

Mehed otsivad stabiilsust, naised tahavad mässu?

Eks saab näha kuhu naised kui ka mehed järgnevat aastate jooksul oma eneseotsingutes jõuavavad, aga üks on hetkel kindel. Mehed otsivad stabiilsust, naised tahavad mässu. Targad naised on muidugi praeguseks aru saanud, et kogu see mässamine on mõttetu ajaraiskamine, sest on elu on lühike ja miski ei kesta igavesti. Kõikvõimalikud firmad lõikavad kõige selle pealt loomulikult kasu, sest kõik tehakse rahaks ja naised tihtipeale ei saagi aru kuidas nende hüper-emotsionaalsust igapäevaselt ära kasutatakse ja jooksevad kaasa kõikvõimalike asjadega, jällegi, et vastanduda. Loomulikult ma ei üldista ja inimesi on erinevaid, aga kui vaadata kasvõi sotsiaalmeedias toimuvat, siis täpselt nii see hetkel on.“