Millised märgid viitavad sellele, et oled end ära kurnanud?

Sul on tunne, nagu kulgeks kõik su elus aegluubis

Juba mõnda aega või mõni kuu vaevavad sind keskendumishäired tööd tehes. Sa tunned suurt energiapuudust ja üldist väsimust. Ka tujumuutused ei ole sulle võõrad. Kord oled sa heas tujus, siis järgmisel hetkel hakkad ennast ja oma elu haletsema. See on vaimne kurnatus, millest sa üle ega ümber nii lihtsalt ei saa. Selleks, et sellest vabaneda ja parandada oma enesetunnet, pead sa leidma põhjuse. Võib-olla elad sa liiga kiires rütmis? Võib-olla tekitab su töö stressi? Võib-olla paneb eraelu sind muretsema?

Sa kannatad uneprobleemide käes

Ehkki tavaliselt ei ole sul magamisega probleeme, siis nüüd juba mitmendat nädalat järjest on sul raske silmi kinni saada. Sul on probleeme unetusega, painavate unenägudega, öiste ärkamistega, millest on saanud sinu igapäevane elu. Ilmselt oled sa end ära kurnanud. Sa pead võtma aja maha, tegema iga päev natuke sporti, mediteerima, lükkama oma töid ja toimetusi edasi ning tegema hingamisharjutusi. Või võtma toidulisandeid, mis aitavad une kvaliteeti parandada.

Su kehakaal kõigub

Kuigi sa ei ole dieedil, oled tähele pannud, et su kehakaal kipub viimasel ajal kangesti kõikuma. Kord kaotad sa kaalus, siis võtad juurde. Ilma et sa muudaksid seejuures oma toitumisharjumusi. Ka see võib olla põhjustatud vaimsest kurnatusest, mille tõttu kaob söögiisu või siis vastupidi, see paneb sind rohkem sööma. Sellisel juhul tuleks sul oma tervis üle vaadata ja oma eluviisi muuta.

Allikas: Kodused Lood