Õpi end paremini tundma

Vaimse tervise spetsialistide järgi on esimene samm õnneni see, et sa õpid ennast tundma. Mõtle oma väärtushinnangute peale, oma huvialade ja eesmärkide peale, et välja selgitada, mis sind tegelikult õnnelikuks teeb.

Tänulikkus

Teine tähtis samm on õppida rohkem hindama ja väärtustama seda, mis sul juba olemas on. Tänulikkus aitab hoida positiivset hoiakut ja tänu sellele tunda rõõmu ka väikestest asjadest.

Normaalsed suhted

Tugevad ja positiivsed suhted on väga olulised vaimse heaolu jaoks. Vali paremini, kellega sa suhtled ja läbi käid.

Hoolitse enda eest

Hoolitse oma füüsilise, vaimse ja emotsionaalse tervise eest, ka see aitab sul aru saada, mida sa vajad selleks, et olla õnnelik. Hoolitse oma tervise eest, muuda oma eluviise tervislikumaks, võta aega iseenda jaoks ja tegele sellega, mis teeb su tuju heaks ja meele kergeks.

Elu mõte

Leia oma elule mõte, mis sind motiveeriks ja sea endale eesmärgid. Et välja selgitada, millega sa tahaksid tegeleda, mõtle selle peale, mis sind köidab.

Muuda end paremaks

Sea endale käegakatsutavad eesmärgid, mis aitavad sul inimesena paremaks saada. Ka see aitab sul pikema aja jooksul tunda suuremat rahulolu oma elus.

Ela tänases päevas

Hinda rohkem käesolevat hetke ja igapäevast elu. Seda aitab sul teha mediteerimine, mis aitab alandada stressi taset ning tõsta üldist heaolu.

Elu kvaliteedi paranemine ja õnnetunne on protsess, mitte eesmärk. Kõik need nõuanded on ainult soovitused, mis võivad aidata sul välja selgitada seda, mida sa vajad selleks, et õnnelik olla. Leia see, mis sinule kõige paremini sobib.

Allikas: Kodused Lood