„Minu puhul on tegemist uudishimuliku inimesega, kes ei rahuldu lihtsustatud vastustega keerulistele küsimustele,“ ütleb enda tutvustuseks taskuhäälingusaate eestvedaja Laura Kurs.

Agara podcast’i-kuulajana sai Laura millalgi aru, et Eestis ei olegi ühtegi sellist saadet, mis tema välismaiste lemmikutega sarnaneks, seega tuli see ise luua. „Kuna mulle meeldib tohutult küsida, siis mõistsin, et tahaksin pakkuda platvormi neile, kellel on ehk vastused,“ räägib ta.
„Isegi kui baasinimlikkuse loovad lihtsad vajadused ja soovid, oleme inimestena aga sedavõrd keerulisemad ja seda on ka protsessid meie ümber. Seetõttu püüan ma alati leida tee kihtide vahele ning ärgitada nii ennast kui ka teisi nägema võimalikuna seda, mis ei tundu iseenesestmõistetav.“

Mõttelaiskus on see, mida Laura pelgab. „Olen aru saanud, et kõige õnnelikumaks teebki mind võimalus näha kaugemale ja sügavamale, isegi kui mõni küsimus jääb lõpliku vastuseta. Meie ümber on täna nii palju infot, aga nii vähe sisu ning ma pean seda suures plaanis ohtlikuks. Ehk ma loodan sellele teekonnale endaga kaasa võtta inimesed, keda mõtteharjutused juba teevad või võiksid teha õnnelikuks. Minu soov on teha seda moel, mis ei oleks liiga keeruline, ning nii, et mitte keegi ei tunneks end väljaarvatuna. Mida selgemini mõistame meie ümber toimuvat, seda teadlikumalt oskame seada oma sihti.“

Homme eetrisse mineva saate „Kust sa, lilleke, siia said?“ esimese osa külaline on mitmekesisuse koolitaja ja kultuuriuurimise taustaga Greta Roosaar, kelle arutame peaaegu kõiki ilu- ja dieedivaldkonda puudutavaid aspekte.

Ka saate pealkiri tuli võrdlemisi lihtsalt. „Oskan olla eneseirooniline ning hindan seda ka teiste puhul. Lisaks tuleb välja, et naised peavad jätkuvalt oma sõna, teo ja olemise väärtust kuidagi eriliselt tõestama. Seega on see ninanips kõigile, kes arvavad, et siinpuhul on tegemist miski longus õiega, ja teisalt hoiab see muidugi ka joonel, et uhkeks ei läheks,“ naerab Laura.

„Kust sa, lilleke, siia said?“ on uudishimulikule inimesele mõeldud saade, milles lahatakse igapäevaelu saatvaid nähtavaid ja nähtamatuid ühiskondlikke protsesse. Tule sukeldu teemade sügavustesse, sest teadmised ei ole raskus, vaid vabadus!