Sest värsked, külmutamata juur- ja köögiviljad kaotavad oma nii väärtuslikud vitamiinid külmutatutest kiiremini.

Värske uurimus kinnitab, et toored juurviljad on meie toiduks jõudes vähemalt pooled oma vitamiinidest kaotanud. Põhjuseks liiga pikk müügiaeg.

Uurimuse korraldanud teadlased jälgisid Suurbritannia toidupoodides müüdavaid köögivilju ja avastasid, et kaup seisab poes ostja ootel kohati nädalaid. Samas kui ostja usub, et ta ostab vaid paar päeva varem põllult toodud kraami.

Fakt on, et olulised vitamiinid (nende hulgas C) ei säili lõpmatuseni. Kuid külmutatud kaubas jäävad need alles — vähemalt pikemaks ajaks.

Teadlaste sõnul on aeg tõekspidamisi ümber hinnata:
“Värske kraam ei ole alati sugugi parem kui külmletis pakutav. Pigem vastupidi. Sügavkülmutatud marjad jmt kraam on korjatud ja külmutatud kõige õigemal hetkel — seetõttu on toitained ja vitamiinid alles ning paremini säilitatud kui värskes puu- ja juurviljas."

Allikas: Daily Mail